Policajní experti z NRW (Severné Porýnie – Vestfálsko) očakávajú opäť turbulentnú noc na Silvestra

09.12.2017 23:38

Počítajú s tým, že do veľkomiest v NRW a predovšetkým  do Kolína pricestujú veľké „skupiny mužov“ (preložené z oficiálnej reči nemeckých policajtov to znamená – veľké skupiny mladých utečencov z Afriky a arabských štátov).

Aj štátny tajomník Ministerstva vnútra NRW  Jürgen Mathies  vyhlásil, že na Silvestra počíta s masívnym príchodom mladých utečencov do Kolína, ako aj do ďalších veľkomiest v NRW.

Kolínska polícia túto skúsenosť urobila aj minulý rok na Silvestra, keď podľa jej údajov prišlo do mesta okolo 2 000 (neoficiálne čisla hovorili o 4 až 5 tisíc) arabských a severoafrických mladých utečencov, z ktorých mnohí sa správali veľmi agresívne.

Polícia bola pripravená lepšie ako počas Silvestra v roku 2015 (polícia pôsobila úplne bezmocne a bezradne a v podstate sa len prizerala – na svoju obrovskú hanbu - vyčíňaniu utečencov a ich sexuálnym útokom na ženy), keď asi tisícka utečencov sexuálne obťažovala pred kolínskym Dómom celé hodiny niekoľko sto dievčat a žien, z ktorých mnohé ostali dodnes traumatizované.

Napriek tomu ani počas minuloročného Silvestra polícia nedokázala celkom zabrániť početným obťažovaniam žien zo strany mladých utečencov.

V Kolíne sa čoraz viac dievčat a žien bojí osamote ísť večer a v noci cez mesto. Takéto pocity kolínske ženy ešte pred niekoľkými rokmi vôbec nepoznali.