Poďakovanie a ospravedlnenie čitateľom. A prezradím tu aj moje tajomstvo: Publicistika mi darovala veľké bohatstvo, som viacnásobný milionár

24.10.2018 20:00

Stať sa naozaj dobrým publicistom a autorom a pritom aj veľmi zbohatnúť je náročné - veľmi. Nie je to totiž vôbec jednoduché remeslo. Treba k tomu nadanie, vytrvalosť, veľkú zvedavosť a veľké poznanie, ochotu často cestovať a v neposlednom rade aj ovládať niekoľko rečí a naviac ešte mať aj úplne slobodného ducha.

Všetkými týmito atribútmi som  sa postupom času vyznačoval a horlivo som zbieral skúsenosti a s veľkým nadšením nové a nové poznanie. A až keď som ich v hojnosti nadobudol, začal som publikovať.

Bolo to neskôr, ako publicisti spravidla začínajú – aj preto je medzi nimi mnoho veľmi mizerných pisateľov. Ja keď som už začal profesionálne tvoriť a publikovať, tak hneď mi to naplno „sypalo“ – nebol pre mňa žiadny problém za rok napísať tri knihy rôznych žánrov a niekoľko sto článkov, analýz, komentárov, reportáži,.... a moje bohatstvo veľmi rýchlo narastalo,.......

Teraz vysvetlím podstatu môjho bohatstva.

Informácia o tom poteší ale len mojich priaznivcov.

Mojich niekoľko internetových publicistických portálov, kde publikujem okrem slovenčiny ešte v štyroch najdôležitejších európskych rečiach, zaznamenali jubilejne číslo návštev:

Minulý týžden mi prišla návšteva s čislom 1 miliarda za obdobie poslednych päť rokov. No a toto je to moje bohatstvo!

Ak pod týmto pojmom niekto chápal niečo iné, tak to je jeho problém. Ja som od detstva hľadal bohatstvo a poklady niekde inde, ako drvivá väčšina ľudí. A moje bohatstvá majú aj veľkú prednosť – nemožno ich nijako ukradnúť, pričom ich vôbec netreba strážiť.

Moje portále navštevujú ľudia z viac ako 90 štátov a zo všetkych kontinentov. Moje články  sa pravidelne  objavujú aj v rôznych periodikách a na cudzích portáloch s mojím súhlasom napr. v Nemecku, Česku, Srbsku, Rakúsku, Rusku, v krajinach Južnej Ameriky, USA, Ukrajine, Francúzsku, Španielsku, Turecku a inde a veľký počet čitateľov, ktorí ma tam navštevujú, pritom nie je obsiahnutý v zmienenej miliarde.

 

Aj na rôznych slovenských a českých portáloch sú moje publikácie.

Ako som už raz spomínal, publikujem aj pod inými menami. Prípadne pod iniciálkami. Má to svoje dobré dôvody.......

 

Napr. nájdete jeden moj článok preložený do češtiny na portále: 

https://www.svobodny-svet.cz/6358/konec-moci-kanclerky-uz-pristi-tyden.html

Okrem toho stále tvorím aj ďalšie knižné publikácie a som aj aktívnym lektorom a mávam prednasky a absolvujem aj Pressereisen v roznych krajinach.

Bez pomoci mojich skvelych spolupracovnikov by som to všetko ale nedokazal a nezvládol.

 

Na záver tejto mojej spovede o mojom veľkom bohatstve sa tu este ospravedlnujem vsetkym mojim vernym priaznivcom, ze nemozem reagovat na ich otazky a prispevky.

Dostávam o.i. každý mesiac stovky mailov od citatelov zo všetkých kútov sveta a za všetky sa chcem touto cestou poďakovať. Ale len na malú časť z nich dokáže odpovedať moja asistentka.

Z jednoducheho dovodu:  Čas – čas a zas len čas. Nereagujem preto odpovedami na ziadnom z mojich portalov.

Ďakujem za pochopenie.

 

A ešte tu chcem srdečne pozdraviť vsetkých Slovakov i „Neslovákov“, ktorí tu čítavajú moje autorské a publicistické riadky

Váš Roman Bednár  

 

P.S.:

ešte doplním, že tento web navštevujú aj politici, publicisti a autori z oboch našich krajin - aj v tomto prípade sa ospravedlnujem, ze nestacime a nemozeme na vsetko odpovedat.

Rovnako sa ospravedlnujem vsetkým početným prosbám o zaslanie mojich kníh. Nerobím to a ani to robit nemozem. Z mojich kníh, ktoré som v SR vydaval do r. 2005, mám len po jednom exempláre - pre prípadnú vlastnú potrebu.

Tieto knihy sú ale v pocetnych knizniciach po celom Slovensku. Pisu mi totiz aj niektorí riaditelia knižnic.