Pochvala od Merkel pre Matoviča za jeho príkladnú politiku?

30.09.2020 23:42

Kancelárka Merkel nemá v láske ani Viktora Orbána a ani poľského premiéra, o to viac sa jej preto musí pozdávať náš Igor Matovič. A je možné, že sa to dostalo aj do uší istých šéfredaktorov nemeckých médií.

A tak niektoré nemecká médiá priniesli v pozitívnom duchu informácie o „skvelých“ nových korona opatreniach Matovičovej vlády a o jej pripravovanom vyhlásení núdzového stavu, k čomu sa Nemecko ešte neodhodlalo. V Nemecku to nie také jednoduché ako na Slovensku „vziať občanom slobodu a zatvoriť ich do väzenia korony“.

V Nemecku – na rozdiel od Slovenska - sa konajú  priebežne takmer neustále v početných mestách veľké demonštrácie proti obmedzovaniu základných práv občanov. 

V stredu oznamovali nemecké médiá:

„Dnes rozhodne slovenská vláda premiéra Igora Matoviča, či kvôli korona pandémii vyhlási po druhý raz núdzový stav, čo je ale  viac ako pravdepodobné. Slovensko ohlásilo v piatok minulý týždeň 552 pozitívnych výsledkov testovania v priebehu 24 hodín, čo bol rekordný nárast korony v krajine. Dosiaľ na Slovensku zomrelo na koronu 48 ľudí.

Vláda v Bratislave chce zakázať od 1. októbra športové a kultúrne podujatia, ako aj bohoslužby v kostoloch. Svadby a pohreby majú byť dovolené len tým, ktorí predložia negatívny korona test……………..“

Nemecké médiá uviedli, že v SR zomrelo dosiaľ na koronu 46 ľudí. To je precentuálne, ak sa to prepočíta na nemecké pomery, ale len zlomok z toho, koľko ľudí na koronu zomrelo v Nemecku.

V Nemecku podľa oficiálnej štatistiky dosiaľ na koronu zomrelo 9554 ľudí.

Ak by v Nemecku bola situácia s koronou taká istá ako v SR, tak by v Nemecku bolo neporovnateľne menej korona obetí a síce 720.

Slovenský „korona model“ Matoviča je istým druhom povzbudenia pre kancelárku, aby po jeho vzore aj ona zaviedla núdzový stav odvolávajúc sa na to, že v Nemecku je situácia s koronou oveľa nebezpečnejšia ako v SR.

Zrejme aj preto a či práve preto nemecké médiá „oslavovali“ nášho veľkého „odborníka“ vo veciach korony – Matoviča.

A pripravovali tak "pôdu" pre kancelárku?