Po útoku na Kurza, útok na kresťanov – sú vraj nebezpečím pre demokraciu!

04.12.2020 23:41

V piatok som v HS publikoval článok o kancelárovi Sebastianovi Kurzovi, ktorého ľavicové rakúské média démonizujú ako nepriateľa migrantov a ako neofašistu.

V Nemecku si zas ZDF v relácii Aspekte vzala na „mušku“ kresťanov a vidí v nich nebezpečie pre demokraciu.

A to len preto, lebo v Nemecku sa kresťania vo veľkom počte pravidelne zúčastňujú na masových demonštráciách proti korona politike kancelárky, ktorá ničí existencie, vyvoláva depresie a polarizuje veľmi extrémne spoločnosť.

Pritom sa  týchto demonštrácií zúčastňujú aj moslimovia, predovšetkým tureckí.

V ich prípade však zrejme nejde o nebezpečie pre demokraciu, lebo o ich účasti na demonštráciách proti korona opatreniam sa média nezmieňujú ani jediným slovom.

A nemecké média svoje nepriateľské útoky voči „zlým“ kresťanom stupňujú napríklad takýmito výpoveďami:

„Kresťanskí kazatelia rozširujú medzi ľuďmi konšpiračné mýty o korone.“  

V inom prípade médiá kritizujú kazateľa Samuela Eckerta, ktorý sa odvoláva na kresťanskú vieru, ktorá ho nepriamo vyzýva k tomu, aby demonštroval proti korona opatreniam.

V Rímskej ríši boli kresťania prenasledovaní a vraždení, lebo údajne boli nepriatelia a rozvracači štátu.

Ak sú dnes kresťania označovaní za nebezpečie pre demokraciu, tak sa to priam hrozivo podobá protikresťanskej ideológii z čias rímskeho cisárstva.

Obrátil som sa písomne na ZDF a žiadal som o vysvetlenie toho, prečo nebolo zmienené aj to, že ak sú kresťania, ktorí demonštrujú proti korona opatreniam nebezpečím pre demokraciu, že to isté sú potom aj moslimovia, ktorí sa zúčastňujú tých istých demonštrácií.

Zatiaľ čakám na odpoveď – ale obávam sa, že nijakú nedostanem.

Platí v Nemecku už azda to, že čo smú moslimovia, to nie je dovolené kresťanom?