Po tom ako ministerka Baerbock „vyhlásila“ vojnu Rusku, už bolo na ňu podané trestné oznámenie

31.01.2023 23:15

45 ročný nemecký politik Marcel Luthe  podal u generálneho prokurátora Spolkového ústavného súdu v Karlsruhe trestné oznámenie na ministerku zahraničných vecí Annalenu Baerbock.

Luthe uverejnil svoje trestné oznámenie na ministerku Baerbock aj na Twitteri.

 

Vo svojej sťažnosti sa odvolal na paragraf 13 Medzinárodného trestného zákoníka, ktorý takýto čin označuje ako trestný čin proti medzinárodnému právu. 

 

Nemecká ministerka Baerbock minulý týždeň na Parlamentnom zhromaždení Rady Európy v Štrasburgu vyhlásila:

"Bojujeme vojnu proti Rusku a nie proti sebe."

 

Objasnenie po tomto vyhlásení požadovala nielen Ľavicová strana, ale objasnenie žiadala aj Moskva a ozvalo sa mnoho novinárov z celého sveta.

Luthe bol päť rokov členom  berlínskej Snemovne reprezentantov za FDP a v posledných berlínskych voľbách kandidoval za slobodných voličov – strana Freie Wähler.

 

Vo svojom trestnom oznámení poukazuje na to, že Rusko predsa nezaútočilo na Nemecko a ďalej, že Nemecko tiež nie je spojencom Ruska ani Ukrajiny. A preto vyhlásenie Baerbock, že Nemecko vedie vojnu proti Rusku, je kriminálne, a preto to je trestný čin.

 

Týmto svojím vyjadrením mohla mieniť len útočnú agresívnu vojnu proti Rusku, argumentuje Marcel Luthe. 

 

Dodám, že táto ministerka je obrovskou hanbou nielen nemeckej politiky, ale celého Nemecka, ktoré "reprezentuje" vo svete svojou absolútnou neschopnosťou ako diplomatka (ktorou nikdy nebola), svojou mizernou všeobecnou vzdelanosťou, svojou aroganciou, svojou politickou neodbornosťou  a svojím nebezpečným a trestuhodným, čoraz väčšom "vťahovaním" EÚ do vojny s Ruskom!  

 

Vychádzam z toho, že Lutheho budú nasledovať ešte mnohí Nemci a obrátia sa v tejto veci na súd v Karlsruhe.