Po kritike korona opatrení odrazu zomreli dvaja významní nemeckí politici. Jeden ako Diana?

09.11.2020 23:53

Bola ich smrť náhoda alebo skôr perfídny spôsob vládnúcej elity ako sa zbaviť dvoch nebezpečných kritikov a zároveň tak zastrašiť ďalších možných kritikov vo vlastnývh radoch?

Mario Ohoven, politik a v súčasnosti bol aj prezidentom Združenia nemeckých stredne veľkých podnikov. Zahynul 31. októbra pri autonehode a renomovaný politik SPD Thomas Oppermann zomrel nečakane a náhle 25. októbra (písal som o tom).

Oboch spájalo to, že boli tvrdými kritikmi toho, akým spôsobom vládla Merkel a boli aj veľkými odporcami plánovaných, extrémne reštriktívných korona opatrení kancelárky.

 

Museli za to zaplatiť životom?

 

Oppermann, viceprezident Bundestagu krátko pred smrťou (oficiálna príčina smrti: „Neznámy“ dôvod) kritizoval v médiách pripravované korona opatrenia a plánovaný ďalší Lockdown. Žiadal ukončenie merkelovskej politiky za „zatvorenými dverami“ a návrat k otvorenej diskusii. Skonal v Göttingene ako hosť ZDF, kde mal hovoriť v relácii Berlin direkt o korone a o slobode prejavu. Odrazu odpadol pred očami ZDF-tímu a bol mŕtvy.

 

Ohoven bol roky známy ako veľký kritik Merkel

Zahynul sám vo svojom aute pri križovatke diaľníc Düsseldorf-Nord. Krátko predtým verejne ostro kritizoval pripravovaný Lockdown. Žiadal od vlády a Bundestagu, aby dali preskúmať konformitu pripravovaných opatrení s nemeckou ústavou. Vyhlásil, že ak sa tak do istého termínu neurobí, tak sám podá trestné oznámenie na Ústavný súd v Karlsruhe. Uviedol, že vláde akoby nezáležalo na tom, že ohrozuje existenciu miliónov ľudí.

Tvrdo kritizoval aj Markusa Södera, ktorého nazýval len bavorský korona diktátor.

Do nemilosti kancelárky sa dostal najmä v roku 2016, keď ako jeden z mála nemeckých politikov (okrem AfD) žiadal okamžité zavedenie hraničných kontrol.

Bol skvelým vodičom – napriek tomu údajne stratil v tuneli kontrolu nad svojím autom Bentley a narazil do železnej konštrukcie s dopravnými značkami. Skonal ešte na mieste nehody. Príčina nehody je neznáma.

Toto veľmi pripomína smrť princezny Diany.