Peru vyhlásilo zdravotnú pohotovosť: Zvýšený výskyt Guillain-Barré syndrómu. Je dôvodom mRNA?

11.07.2023 15:36

Prípady autoimunitného ochorenia na Guillain-Barré syndróm pribúdajú v Peru extrémne. Teraz už preto zasahuje štát.

 

Je dobre zdokumentované, že vakcínovanie s mRNA môže byť dôvodom autoimunitných ochorení. Rakúske altenatívne médiá o tom uverejnili článok už v júni 2022. Už vtedy bol zaznamenaný nárast prípadov syndrómu Guillain-Barrého. Ide o nervové ochorenie, ktoré môže byť smrteľné, ak sa rýchlo nelieči.

 

V Peru, kde bol zavedený enormne reštriktívny režim opatrení proti Covidu a de facto aj povinné očkovanie, je teraz kvôli tejto chorobe vyhlásená zdravotná pohotovosť.

 

Dochádza k nezvyčajnému nárastu prípadov syndrómu Guillain-Barrého. Núdzový stav národnej zdravotnej starostlivosti teraz platí pre celú krajinu zatiaľ na 90 dní.

V EÚ médiá o tom nepíšu.

 

Od januára stúpol počet prípadov ochorenia na syndróm Guillain-Barré veľmi nápadne, mnohí z nich už zomreli.

 

Peruánsky minister zdravotníctva sa preto cítil byť nútený podniknúť kroky na úrovni štátu na „ochranu zdravia a života obyvateľstva“. Núdzový stav uľahčuje nákup liekov.

 

 Uvádza sa, že už aj americký úrad FDA vydal zodpovedajúce varovanie, a to aj v súvislosti s vektorovou vakcínou od Johnson & Johnson.

 

Ale riziko sa neobmedzuje len na J&J. Ukazujú to dokumenty o vakcíne Pfizer, ktoré boli odvtedy zverejnené. Výslovne sa v nich v súvislosti s vakcínou uvádza aj Guillain-Barrého syndróm.

 

V Peru zavládol počas korona pandémie jeden z najtvrdších systémov opatrení na svete a brutálny očkovací režim. V niektorých prípadoch boli domorodí obyvatelia de facto násilne očkovaní aj preto, že sú veľmi skeptickí voči oficiálnym medicínskym metódam. Štát sa chválil zaočkovanosťou nad 90 percent.