PEGIDA, nové antiislamistické hnutie v Nemecku - prečo ho časť tlače difamuje

10.12.2014 12:24

V Nemecku bolo pred niekoľkými týždňami založené hnutie PEGIDA (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes, po slovensky Patrioti Európy proti islamizácii Západu). 

V pondelok večer sa uskutočnila v Dráždanoch už jeho ôsma verejná manifestácia, ktorej sa zúčastnilo viac ako 10 000 ľudí. Nemecká Mainstream-tlač sa opäť raz maximálne blamovala. Označila všetkých účastníkov za rasistických nepriateľov tolerancie a demokracie, ktorí sú vraj naplnení len nenávisťou a deštruktivitou a ktorí boli držaní v šachu odvážnymi masami (asi tisíc protidemonštrantov) rozvážnych a rozmumných ľudí (medzi nimi boli najmä islamisti a ich prívrženci). 

Od FAZ a Focus, atď....... až po Tagesspiegel sa všetky tieto "osvietené" médiá v podstate opierajú o text DPA, kde stojí, že PEGIDA je anticudzinecký a nacionalistický spolok, ktorý chce v Nemecku dosiahnuť sprísnenie azylového zákona.

Nikde v týchto informáciách ale nemožno nájsť aj nejaký konkrétny statement od účastníkov manifestácie PEGID-y. Objektívny a nezávislý žurnalizmus predsa pracuje úplne inakšie..........................

dokončenie:

Zmienené periodiká hnutie len systematický degradujú a snažia sa mu prilepiť etiketu násilnej nepriateľskosti voči islamu a voči cudzincom. Žiadne z nich si nedalo (nesmelo?) námahu objektívnej analýzy hnutia. Najprv tlač hnutie ignorovala, ale teraz, keď ho už nie je možné nechať nepovšimnuté a ani ho umlčať, začali média naň vystreľovať jedovaté šípy.

 

Môj komentár:

 

V žiadnych Mainstream-nemeckých médiách som nenašiel ani len zmienku objektívnej analýzy PEGID-y, len v Tagespiegli citoval autor Martin Niewendick pani Mandy P. , ktorej názor bol na Facebooku PEGID-y. Mandy povedala: "Nemám nič proti iným náboženstvám ani proti azylantom, ale nechcem, aby v mojej krajine niekto balamutil ľuďom - najmä mladým - hlavy deštruktívnymi a netolerantnými náboženskymi ideológiami a očakávam, že všetci budú akceptovať pravidlá našej spoločnosti."

To je výpoveď jednej osoby z hnutia PEGIDA a je absolútne v poriadku a namietať niečo proti nej môže len niekto, kto má kriminálne energie, alebo nemá demokratické zmýšľanie. Niečo ale nie je v poriadku v hlavách viacerých nemeckých politikov, ak takéto zmyšľanie v radoch prívržencov PEGIDY neberú vážne a nechcú s nimi diskutovať. 

Je zarážajúce, že nikde nie je možné nájsť v médiách úvahu či komentár o tom, čo je skutočnou príčinou toho, že desaťtisíc ľudi vyrazí do ulíc Drážďan a sa niečoho vehementne dožaduje. Politici i médiá zamlčiavajú, že v radoch ukrajinskej armády bojujú početní nacisti a zamlčiavajú ale aj to, respektíve difamujú to, čo chcú ľudia z EGIDY.

Toto už nie je len kríza demokracie, ale negácia demokracie ako takej. A keď si v tejto súvislosti ešte pomyslím na správu v americkom kongrese, ktorá priznáva v relatívne širokom rozsahu, že americkí zajatci v Guantaname boli systematicky, neľudsky a nemilosrdne dlhé roky mučení a týraní, hoci o tom americki politici  na čele s nositeľom Nobelovej ceny za mier, Barackom Obama, veľmi dobre vedeli, tak musím vyhlásiť, že demokracia v USA nemá nijake aspekty demokracie a že je to v podstate brutálna vláda ľudí, ktorí sú sami istým spôsobom teroristi, lebo terorizujú a mučia nevinných ľudí. Robia to podobne, ako sa to robilo v Hitlerových koncentrákoch a dlho to dokonca ešte aj ospravedlňovali svojou vlastnou ideológiou.