Paríž „nechce Nemecko“, sprísni azyl. Talianske voľby otriasli EÚ. Výsmech Le Pen

06.03.2018 22:42

Popularita Macrona padá. Má strach pred stranou FN Marine Le Pen. Paríž chce preto novým zákonom zostriť utečeneckú politiku. Obáva sa toho, aby do parlamentu neprišli „extrémisti“, ako v Nemecku. Tak sa vyjadril aj minister vnútra Gerard Collomb.

Povedal, že politika Merkel a jej vlády bola zlá a spôsobila obrovské zosilnenie AfD (písal som inde, že Cottbus sa stal prvým nemeckým veľkomestom, kde je AfD jednoznačne s 30 percentami najsilnejšou stranou).

Pred niekoľkými dňami predložil minister nový zákon, ktorý zostrí opatrenia proti utečencom a reviduje doterajšiu utečeneckú politiku Francúzska.

Berlín k tomu len mlčí – Paríž je predsa mocnejší ako Viedeň.

Ak by niečo podobné urobila Kurzova vláda, tak Brusel i Berlin budú unisono hovoriť o rasizme a extrémizme.

Na tlačovej konferencii v Paríži minister Collomb otvorene kritizoval Berlín pre jeho utečeneckú politiku. Paríž pôjde inou cestou a o.i. sa podstatne zrýchlia a sprísnia azylové procedúry a bude sa urýchlene vyhosťovať z krajiny tých, ktorí azyl nedostanú.

Minulý rok vo Francúzsku prudko stúpol počet žiadostí o azyl (čo sa dlho zamlčiavalo). Bolo ich takmer o 20 percent viac ako v roku 2016 - až 110 000.

Vo viacerých francúzskych mestách to vrie a dochádza k nebezpečným konfliktom kvôli obrovským problémom s utečencami.

Berlín a Brusel sa už trasú od hrôzy, čo na nich príde, keď teraz po talianskych parlamentných voľbách vytvoria vládu pravicovo konzervatívne sily, ktoré voľby vyhrali.

Marine Le Pen oznámila škodoradostne hneď po výsledkoch volieb v Taliansku, že EÚ zažila veľmi zlý večer a ďalšie dni, že budú pre Brusel ešte horšie. Šéfka Front National je veľmi úzko prepojená a spriaznená s EÚ kritickou stranou La Lega.

V súvislosti s politkou Front National pripomeniem, že vo Francúzsku to bola práve táto strana, ktorá od začiatku extrémne kritizovala Merkel pre jej pochybnú utečeneckú politiku a Makron spolu so svojimi Le Pen za to obviňoval ako rasistku a populistku, ktorá narúša sociálny mier v krajine a nenávidí utečencov.

Odrazu, keďže mu začalo prihárať a utečenecký chaos vo Francúzsku mu prerastá cez hlavu, tak nehanebne prevzal od Le Pen jej rétoriku i jej utečeneckú politiku.