Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; 266. pokračovanie

18.10.2020 23:31

„Veríme vám, naozaj vám veríme. To čo ste práve povedali, tak to musela byť buď čeština alebo slovenčina.

A nakoľko chceme, aby ste mali  peknú spomienku na nás a na náš bazár, tak vám z ceny, ktorá naozaj nie je prehnaná, zľavíme 400 mariek. A keďže ste skutočne mimoriadne atraktívnou ženou a tento kabát vám tak skvele pristane, ako sotva nejakej inej žene, tak zľavu zvýšime ešte o 200 mariek a teda môžete ho dostať len za 400 mariek.“

„Dobre, platí, tá cena je skutočne dobrá – kabát si s potešením vezmem a budem ho hrdo nosiť a rozprávať mojim priateľkám a známym v Paríži, kde som ho dostala.“

Keď už za chvíľku bol kabát zabalený a ležal na pulte a Ginette mladíkom zaplatila dohodnutú sumu 400 mariek, tak sa obrátila k staršiemu z bratov a povedala:

„Bolo to s vami veľmi zábavné, ste obaja veľmi sympatickí muži a aj srdeční a otvorení. Bolo mi potešením sa s vami rozprávať a dohadovať sa o cene a videla som, že aj vám to robilo potešenie.

No ale teraz vám vrátim naspäť vašich 400 mariek. Tu sú.“

Zarazení mladí muži sa najprv nezmohli na žiadnu reakciu a pozerali striedavo jeden na druhého a medzitým vždy aj na ňu.

Niečo podobné sa im ako predavačom ešte nikdy v živote neprihodilo, aby im niekto dal dobrovoľne za tovar, ktoré ho cenu si už s ním dohodli, podstatne viac ako chceli.

Vidiac prekvapenie a veľký úžas v ich tvárach, na ktorých sa chvíľočku s rozkošou popásala, riekla im – pričom sa roztopašne rozosmiala:

 

Pokračovanie nasleduje