Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; 217. pokračovanie

09.11.2017 23:24

„To ma naozaj veľmi prekvapilo. Nikdy som si nemyslel, že v tých časoch existoval nejaký národ, ktorý neviedol dobyvateľské vojny. Klobúk dole pred etruskou civilizáciou. My sme sa dodnes nenaučili to, čo oni  vedeli už pred viac ako dvoma tisícročiami.  V každom prípade boli  podstatne civilizovanejší ako my, ktorí sa pokladáme za vrchol civilizácie. Podľa toho, ako si mi ich opísala, tak im bola úplne cudzia žiadostivosť po moci a po ovládaní a podrobení si iných národov. To je naozaj niečo neuveriteľné.“

Slnko sa už pomaly zberalo na krátku púť od kopulí etruských tumulí k horizontu, keď opúšťali caerské mesto mŕtvych Etruskov. Skoro celou cestou až k autu mlčali, ponorení každý sám pre seba do dialógu s dávnou minulosťou, plní dojmov z toho, čo videli.

Elena len krátko poznamenala, že každý raz, keď príde na toto miesto, tak má dojem, že prišla medzi svojich  a že je doma medzi svojimi.

Denis len prikývol a musel myslieť na to, ako veľmi ho táto žena, ktorú poznal len tri dni, uchvátila a ako veľmi sa mu stala blízkou.

Včera spoznal a zažil intenzívne jednu časť jej bytosti, dnes objavil zas inú a obe harmonizovali a sa skvele dopĺňali a navzájom prelínali.

          

Ginette sa mala s profesorom Arietim stretnúť o štvrtej. Čakal na ňu, tak ako sa dohovorili, v jednej kaviarničke, neďaleko ich penziónu.

Na stretnutie s ním sa chystala o niečo dlhšie, ako to bežne robievala. Keď vychádzala z izby, tak vyzerala skutočne veľmi nápadne vo svojej žiarivo zelenej sukni, ktorá jej siahala tesne nad kolená, pričom na oboch stranách bola vysoko rozstrihnutá, a tak sa pri každom kroku ukázali jej skvelé formované nohy, takmer v celej svojej kráse. Prilehavá biela blúzka, pod ktorou nemala žiadnu podprsenku, dávala tušiť, aký príťažlivý obsah ukrýva.

Keď vyšla na ulicu, tak ju hneď prenasledovali žiadostivé a obdivné pohľady rímskych mužov a nejeden z nich po nej popiskoval s úmyslom dosiahnuť, aby sa na neho pozrela. Rimania majú celú rozsiahlu škálu spôsobov, ako dať žene najavo, že ju obdivujú a ako si získať jej pozornosť.

Musela si priznať, že pociťovala vzrušenie zo stretnutia s týmto podstatne od nej starším, mimoriadne múdrym, ale zároveň aj svetátsky pôsobiacim mužom, ktorý si bol plne vedomý svojej príťažlivosti.

Arieti bol celkom iným typom muža ako Denis. Mal iné vyžarovanie a iný šarm. Jeho erotické vyžarovanie bolo neobyčajne intenzívne, takže nemohlo ostať nepovšimnuté pravdepodobne nijakou ženou.

A Ginette si vedela veľmi živo predstaviť aj to, že mladé dievčatá, akými boli aj jeho študentky, to museli zachytávať a nejednu z nich to určite priam magicky nútilo, aby ho zviedla.

 

Pokračovanie nasleduje