Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; 20. pokračovanie

29.10.2014 00:05

   "Moji rodičia mali v prvých rokoch spolunažívania intenzívny sexuálny život. V priebehu rokov sa Jean ale stal čoraz viac zahĺbený len do svojej vedy, a tak jeho sexuálny impulz časom oslabol, ale u Charlotte to tak nebolo. Ona mala rovnaký neutíchajúci hlad po sexe, ako spočiatku. Bola vždy mimoriadne temperamentná a preto bola nervózna a frustrovaná, keď jej sexuálny život upadal. Napokon prišlo medzi nimi k vecnej diskusii a výmene názorov o tej téme a Jean plne akceptoval, keď ho požiadala, aby súhlasil s tým, ze si nájde vhodného milenca. 

   Tak sa  aj stalo a mama má ohnivého, o desať rokov mladšieho milenca, s ktorým má veľmi častý sex. To však nič nezmenilo na láske mojich rodičov, ktorú k sebe pociťujú. Ak sú dvaja ľudia, ktorí spolu žijú v láske, k sebe až do hĺbky srdca úprimní a majú porozumenie pre potreby a pocity toho druhého, tak to musí platiť aj pre ich sexualitu. Charlotte a Jean žijú spolu pomaly už takmer tri desaťročia a hoci majú sex asi tak raz za dva mesiace, milujú sa ešte silnejšie, ako keď boli mladí a mali vzájomný sex veľmi často."

     Pre mňa je to všetko, čo mi teraz rozprávaš, také zarážajúce a nezvyklé, akoby si bola z inej civilizácie", preušil ju trochu zarazený Denis a pokračoval:

     "Ja neviem absolutne nič o sexuálnom živote mojich rodičov a neviem ani to, či ešte sex majú, alebo nie. Pritom som človekom, ktorý je vnútorne oveľa slobodnejší, ako všetci moji slovenskí, ale aj českí priatelia a známi. Slováci sex extrémne tabuizujú a nedokážu o ňom slobodne hovoriť a vecne diskutovať. Slovenskí muži o ňom buď len vtipkujú, alebo sa vyjadrujú prostoreko a vulgárne. Je to zásluha konzervatívneho slovenského patriarchalizmu, úzkoprsého komunizmu a spráchnivelej slovenskej katolíckej sexuálnej morálky."

      "Preto je to o to úžasnejšie, že si schopný tak rýchlo pochopiť, že sloboda v sexualite - samozrejme koordinovaná rozumom - je dôležitou súčasťou slobody človeka. Charlottin milenec sa volá Gerard a je atraktívny a inteligentný muž a je dobrým priateľom nás všetkých - starej mami, mňa a aj Jeana, ktorý sa s ním veľmi rád porozpráva, keď príde k nám. Je zástupcom šéfredaktora jednych parížskych novín. Musím ale dodať, že stará mama nie je zasvätná do veci a myslí si, že Gerard je jednoducho len náš dobrý priateľ a netuší, že máva sex s jej dcérou. Tajíme to len z ohľadu voči nej, lebo v sexuálnej morálke ostala trochu staromódna a trpela by, keby vedela, ako nemorálne sa správa jej dcéra. Nemorálne z jej pohľadu. Mňa ale nikdy nemoralizovala, aj keď som jej rozprávala o svojich sexuálnych skúsenostiach s rôznymi mužmi, ktorých som mala. 

      Charlotte doslova prekvitá - má nadhernú lásku i pravidelný skvelý sex a Jean sa teší, že je so životom spokojná a že je pri ňom trvale šťastná. Sex, ktorý má staršia žena s podstatne mladším milencom, ju omladzuje a dáva jej pocit, že je žiadaná, a to ju udržiava v pozitívnom napätí, a to o to viac, keď može mať taký sex s čistým svedomím, že nikoho nepodvádza a klame. Jean má tak šťastnú, mlado vyzerajúcu ženu, prekypujúcu životom, čo na neho pôsobí tiež veľmi pozitívne."

      "Rýchlo si zvykám, že ma v Paríži a celkom špeciálne pri tebe, už nič nezarazí a nič neprekvapí.“ povedal Denis a s úsmevom sa opýtal:

      "To sa už mám pripraviť na to, že za krátky čas mi oznámiš, že si si našla domáceho priateľa, lebo už nie si spokojná s naším milovaním?"

       "Cherie, po zážitku dnešnej noci, ktorým si ma obdaroval a po tom, koľko bohatstva tento dar obsahoval, je niečo také absurdné a nemysliteľné", odpovedala Ginette a nežne ho pohladila po tvári.

       "Čo však v takom prípade, keď sa aj ja v priebehu rokov budem čoraz viac zamestnávať vedou, ako s tebou?"

Naliehal ďalej Denis, pričom mu tvár už zvážnela.

        "To budeme riešiť až potom, ak sa do takej situácie dostaneme. Okrem toho sme obaja dosť veľkí realisti na to, aby  sme nevedeli, že garanciu, ktorá sa vzťahuje na pocity srdca, aké sa v ňom budú odohrávať niekedy vo vzdialenej budúcnosti, nemožno vystaviť vopred. Keďže už ale dobre vieš, aká som vo všetkom priama a otvorená, tak si môžeš byť istý tým, že keď sa u mňa dostaví pocit, že náš sex nie je už pre mňa vzrušujúci, alebo že je príliš zriedkavý, tak sa s tebou o tom porozprávam a budeme spoločne hľadať riešenie. Si spokojný s takou odpoveďou?" 

pokračovanie nasleduje