Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; - 180. pokračovanie

02.11.2016 00:24

Ginette a Denis zotrvali na úchvatnom vatikánskom námestí viac ako tri hodiny. Obaja boli naruživými pozorovateľmi všetkého diania a bavili sa aj tým, že analyzovali okoloidúcich i skupiny ľudí, ktoré ich niečim zaujali a hádali, odkiaľ pochádzajú. Všimli si, že na námestie prichádzali aj mladé ženy a dievčatá, turistky, z rôznych končín sveta, ktoré mali minisukne alebo hotpants a v ich blízkosti sa nápadne motalo aj viacero rímských mladíkov a mužov, ktorí ich hltali žiadostivými očami. Rímski muži sú najdrzejší a najdotieravejší fanatici mužského voyerizmu.

Títo voyeri si vyhľadávali najvhodnejšie pozície, aby potom mohli optimálne nazrieť do ich hlbokých výstrihov, prípadne aby mali dobrý výhľad na vysoko odhalené mladé ženské  nohy v minisukniach. Viaceré z týchto zvodných dievčat boli už také unavené celodenným chodením po Ríme, že si našli voľné miesto na zmienených kamenných stupňoch, kde sa uložili, oprúc sa o lakte, vystrúc unavené nohy a vôbec nedbali na to, že tak ponukli hlboké pohľady mužským voyerom až k svojím najintímnejším miestam pod minisukňou.

Niektoré z  nich ale mali zrejme vyslovené potešenie na takých dotieravých mužských pohľadoch a páčila sa im provokujúca hra erotiky a úmyselne zaujali na stupňoch natoľko vyzývavú polohu, že muži nedokázali odtrhnúť pohľad od toho, čo im tak otvorene ponúkali. A tak aj erotika a ženská vyzývavosť sú súčasťou fenoménu tohto úžasného námestia.

Toto námestie samých superlatívov je naozaj absolutne nezvyčajným miestom, ktoré umožňuje najrôznejšie a neraz úplne neočakávané a protichodné vnemy a pozorovania. Patrí k miestam, ktoré majú pre každého, či je už veriacim katolíkom, alebo inovercom a či dokonca nevercom, neobyčajne silnú mágiu, ktorá má v sebe silnú transcendentnú štruktúru.

Po čase aj Ginette a Denis začali pociťovať únavu v nohách a aj oni sa usadili na kamenné stupne a ďalej pozorovali odtiaľ svoje okolie. Všade navôkol boli aj záplavy holubov, ktorí sa nechávali od ľudí kŕmiť. Posedávali aj nad ich hlavami, na sochách a stĺpoch a robili smelé nálety, tesne nad ich hlavami. Denisa to trochu znervózňovalo a tu a tam sa skrčil a hlavu si zakrýval rukami. Ginette sa mu z toho len smiala. Ju také veci nevyviedli ani v najmenšom z rovnováhy a zo skvelej pohody, ktorú tam pociťovala, užívajúc každú zrakovú momentku svojím nesmierne vnímavým a senzibilným duchom.

Odrazu Denisa chytila za ruku a ho upozornila na dve mladé dievčiny, ktoré boli neďaleko nich a tiež boli uložené v sediacej polohe na  stupňoch. Obe mali na sebe veľmi krátke minisukne, ktoré nápadne veľa odhalovali. Z ich výzoru a podľa ich oblečenia usúdili, že to museli byť americké turistky. Za ten časp čo jedna usilovne písala pozdravy na pohladnice, položené na veľkej knihe, ktorú mala na kolenách. Písala tak zaujato a koncentrovane, že okoliu nevenovala ani jediný pohľad. 

pokračovanie nasleduje