Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; - 178. pokračovanie

23.10.2016 22:33

Stavba veľkolepej baziliky svätého Petra – najvýznamnejšieho kresťanského chrámu na svete – ktorý je súčasťou Vatikánu, trvala 174 rokov. V priebehu jej výstavby vybudoval Bernini za desať rokov majestátne vatikánske námestie, za ktoré sa mu dostalo uznania a mnoho pochvál zo všetkých strán.

Námestie je v dokonalej symetrii obklopené 284 ozrutnými stĺpmi z travertíny, ktoré tvoria formu mierne excentrickej elipsy. Názov námestia symbolizuje začiatok histórie pápežov a je len logickým dôsledkom toho, že aj naveľkolepejší chrám katolíckej cirkvi, do ktorého sa vstupuje z námestia, nesie meno  apoštolaPetra.

Keď Ginette a Denis prišli na námestie, tak okamžite podľahli jeho čaru. Opreli sa v nemom úžase o jeden z Berniniho stĺpov a dobrých dvadsať minút len bez slov užívali jedinečnú a nenapodobniteľnú atmosféru tohto  námestia, ktorému sa nevyrovná žiadne iné európske námestie.

Denis už po chvíli cítil, že celkom podľahol doslova zázračnej mágii tohto najneobyčajnejšieho námestia, aké kedy videl. Cítil, ako zachytával vibrácie silnej energie, čo však nemohlo mať príčinu v jeho religiozite, lebo nebol veriaci.

Ako fyzik, ktorý bol presvedčený o tom, že existujú aj parafyzikálne formy energie, tak si dokázal predstaviť, že tie stovky miliónov veriacich, ktorí navštívili vatikánske námestie v priebehu mnohých rokov s očakávaním, že sa splnia ich nádeje a želania, tak, že tam svojimi vrúcnymi modlitbami vyžiarili nesčíselné množstvo akýchsi psychických kvantov, ktoré sa navždy „zapísali“ do všetkých objektov okolitého priestoru.

Ak sa niekto – ako on teraz – dostal do rezonancie s ich vibráciami, tak tieto pozitívne energie zachytil podobnou intenzitou ako anténa zachytí rádiové vlny.

Keď si už dostatočne vychutnali prvý kontakt s obrovským námestím, tak sa pobrali do jeho stredu, kde vyčnieva do  oblohy, umiestnený na mamorovej platni, prastarý egyptský obelisk z čias faraónov. Obelisk dal na tom mieste postaviť pápež Sixtus V. V 16. storočí. Je pochopiteľné, že niečo také bolo pri vtedajšom stave techniky, veľmi zložité a náročné a spojené aj s veľkým rizikom. Preto aby taká práca bola vykonaná s maximálnou koncentráciou a aby sa ju nikto neodvážil rušiť, tak pápež oznámil, že ak niekto prerečie čo len jediné slovo, tak bude okamžite obesený.

pokračovanie nasleduje