Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; - 165. pokračovanie

14.09.2016 23:49

 

Na celom  jeho správaní i na jeho reči tela bolo vidno, že je zvyknutý pracovať s ľuďmi a že vie s nimi veľmi dobre komunikovať. Nebáť sa osloviť takú atraktívnu ženu, akou Ginette bola, ktorá ešte naviac je v spoločnosti muža, ktorý je pre každého , kto ich pozoruje, zjavne jej partnerom  alebo manželom,  to vyžaduje patričnú dávku sebavedomia a sebaistej odvahy.

Ginette, tak ako mala veľmi rada ľudí, najmä ľudí milých a inteligentných, tak veľmi neznášala ľudí nekultivovaných, hrubých, dotieravých a drzých. A mužov, ktorí patrili do tejto kategórie a sa jej snažili približiť, tých vedela veľmi rýchlo odradiť a sa ich zbaviť. V takých situáciách sa dokázala okamžite premeniť a stala sa chladnou, tvrdou a cynicky nepríjemnou „strygou“ a jej krásne oči vysielali zlostné blesky, ktoré arogantných mužov zarazili a dali jej veľmi rýchlo pokoj.

Doktor Jandy bol však v každom ohľade zaujímavým a veľmi príjemným mužom a aj veľmi inteligentným. Bol štíhlej postavy, o niečo nižší ako Denis. Nápadné na jeho zovňajšku bolo to, že na jeho hlave pokrytej typicky černošskými hustými veľmi brčkavými vlasmi sa uprostred tiahol asi tri centimetre široký pas úplne šedivých vlasov. To bol veľmi zvláštny a neobvyklý úkaz, ktorý si musel každý, kto sa mu priblížil, hneď všimnúť.

Už po chvíli ich pozval na kávu, a tak sa vybrali opäť do kaviarne s terasou, odkiaľ pred nejakým časom prišli. Netrvalo dlho a si potykali. Pedro žil v Lisabone už dvanásť rokov, ale pochádzal z bývalej portugalskej kolónie, dnes už samostatného štátu Guinei a bol synom tamojšieho ministra zdravotníctva.

Jeho otec bol tiež lekárom a Pedro mal vo svojej vlasti ešte šesť súrodencov. Bol majetný a v Lisabone žil vo vlastnom dome, kde bývala aj jeho mladá dvadsaťročná sestra, ktorá prišla do Lisabonu študovať medicínu.

Pedro po ukončení svojho štúdia chcel ešte niekoľko rokov ostať v Európe, zbierať skúsenosti ako lekár a vedec a bol pevne  rozhodnutý potom sa vrátiť do svojej vlasti, aby bol osožný svojmu národu, ktorý podľa jeho slov potreboval vzdelaných ľudí a schopných odborníkov ako soľ. Bol idealistom a altruistom, to prezrádzali už jeho oči.

pokračovanie nasleduje