Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; 15. pokračovanie

16.10.2014 00:13

   Bolo sedem hodín ráno, keď sa Denis prebudil. Teplé jarné slnko prehrievalo svojimi lúčami priestrannú izbu Ginettinho bytu na piatom poschodí starého patricijského domu, neďaleko Champs Elysees, postaveného v osemnástom storočí. 

   Niekoľko sekúnd musel premýšľať, kde je. Až keď jeho pohľad padol na pokojne spiace dievča vedľa seba, uvedomil si, kde sa dostal a čo tu robí. Nádherné ženské telo, ležiace vedľa neho, ktorého nahotu len slabo pokrýval tenký paplón, takže oba prsníky mladej ženy boli dostupné jeho očiam a svojou vzrušujúcou formou dráždili jeho zmysly, bolo realitou a nie snom.

   Aj keď nespal viac ako štyri hodiny, nepociťoval najmenšiu únavu. Cítil sa celkom svieži, hoci noc bola z veľkej časti naplnená slastnými telesnými rozkošami. Pozoroval mlčky niekoľko sekúnd zmyselne krojené, výrazne ružové pery Ginette, ktoré ho v uplynulych hodinách obdarovali nesčíselnými horúcimi bozkami, plnými divokej náruživosti, ale aj jemnej nežnosti. Ich prvá spoločná noc mu dala vychutnať plnými dúškami sladký nápoj lásky, ktorý mu darovalo jej erotické telo vo všetkých variáciách jeho pružnosti.      

     Pre Ginette bola sexualita najprirodzenejšou vecou na svete a nepoznala v nej nijaké zábrany. Bola schopná darovať mužovi všetko, čo v nej bolo a čoho bola schopná a robila to s nesmiernym pôžitkom a neskrotnou vášňou. Ich telá sa pri milovaní dostali od prvého momentu do spoločnej rezonancie. Nijaká iná žena predtým nevybičovala u neho pri sexuálnom spojení jeho zmysly takou intenzitou ako Ginette.      

   Keď včera, krátko pred polnocou, vyšla z kúpelne, ležal už v posteli plný napätého očakávania. Bola ovinutá len v uteráku, ktorý naznačoval jej úžasné ženské krivky. Cez okno presvitala žiara mesačného splnu a Ginette jednou rukou uvoľnila závin uteráka. Vo svite mesiaca kĺzal pomaly dole a odhaľoval jeho očiam po prvy raz celú nahú dokonalosť jej tela. Pri pohľade na ňu ho premkla myšlienka, že tak museli vyzerať aj bájne nymfy gréckej mytológie, ktoré vynikali mimoriadnou krásou tela a pre svoje milostné dobrodružstvá si vyberali najkrajších a najpotentnejších mladíkov. 

    Silný dojem urobili na neho jej dokonale stavané nohy, štíhly pás a skvele modelované boky. Nemohol od nej odtrhnúť zrak a Ginette zjavne vnímajúc jeho okúzlenie, ostala tak stáť niekoľko chvíl ako socha a dopriala mu, aby si mohol vychutnať nahotu jej tela, dobre vediac, že v každom mužovi sa ukrýva aj náruživý voyeur. 

    Teraz ešte spala pokojne ďalej. Noc bola veľmi teplá a obaja spali celkom nahí. Prešlo niekoľko minút, odkedy sa zobudil a otvoril oči. Chvíľu ju ešte mlčky v láske pozoroval. Potom sa opatrne vytiahol z postele, aby ju nerušil v spánku a nezobudil. 

     Podišiel k balkónovým dverám a potichu ich otvoril. Vykročil na úzky balkón, aké sú pre Paríž typické. Na balkóne ho prijal do svojej obrovskej fascinujúcej náruče úchvatný Paríž. Jeho pohľad kĺzal po striebristých strechách domov, stále ďalej a ďalej, až sa preklenul cez Seinu a sa napokon zastavil v diaľke na vrchole Eiffelovky. Mesto sa kúpalo v žiari ranného slnka. Niekoľkokrát sa zhlboka nadýchol a s pôžitkom vychutnával čerstvý svieži raňajší vzduch. Prižmúril oči a chvíľu si nechal tvár hladiť a láskať slnečným teplom.

     Ako astronóm mal Denis veľmi ambivalentný vzťah k Slnku. Niekedy ho videl a vnímal len ako zlatožltý, mystický a záhadne pôsobiaci kotúč, ktorý už mnohokrát zbásnili nespočetní poéti a ospievali ešte početnejší speváci. Nesmierne mal rád nádherné parížske šanzóny, ktoré boli ódami na toto jedinečné mesto. A najviac ich mal rád v podaní Yvesa Montanda.

     Táto chvíľa teraz bola momentkou, keď Slnko zažíval ako všetci ľudia neznalí astronómie. Inokedy ho ale pozoroval a premýšľal o ňom len ako astrofyzik a racionálny prírodovedec, pre ktorého je každé poetické rojčenie o hviezdach absolútne nepodstatné a mysleniu vzdialené a ktorý má v hlave len matematické vzorce a rovnice, vzťahujúce sa na hviezdy a planéty a na ich fyzikálne vlastnosti a ich chemické zloženie.

    Bol v tomto prípade tak trochu v podobnej situácii ako gynekológ, ku ktorému príde mladá krásna žena, ktorá by ho za iných okolnosti veľmi očarovala a vzrušila, ale ako pacientka, obnažená pri vyšetrovaní na gynekologickej stoličke, sa pre neho musí stať len objektom, ktorý smie len odborne vyšetriť a exaktne stanoviť diagnózu.

    Aj pre Denisa bolo Slnko niekedy atraktívnou "kráskou", ktorú obdivoval a užíval takpovediac zvonku, aby potom za iných okolností, už ako odborník, prenikal do útrob jeho tela a ho vyšetroval znútra.

                                               + + + + + + + + + + +

pokračovanie nasleduje