Otrasná nehoda. Teraz sa ukáže či Porošenkova justícia má pre každého rovnaký meter

29.11.2017 20:46

Je to prípad, o ktorom hovorí celá Ukrajina a súdny proces by mala ostro sledovať aj EÚ. Vychádzam z toho, že ho ale  bude určite ignorovať.

Dvadsaťročná študentka, dcéra vplyvných a veľmi bohatých rodičov, zabila na aute šesť ľudí. Stalo sa tak v Charkove. Neskoro večer sa vracala s priateľkou z jednej z najdrahších reštaurácií mesta na aute svojho otca.    

Cez mesto uháňala vysokou rýchlosťou a najprv zapríčinila v blízkosti križovatky v centre mesta kolíziu s Volkswagenom. Následne vrazila do skupiny ľudí, ktorí na chodníku križovatky čakali na zelenú, aby mohli prejsť na druhú stranu ulice. Zabila pritom šiestich ľudí a troch ťažko zranila.   

Keď polícia vyhodnotila video kontrolnej kamery z križovatky, kde sa nehoda stala, tak bolo jasné, že Olena Zajceva stratila v dôsledku neprípustne vysokej rýchlosti kontrolu nad autom a krátko potom zapríčinila dopravnú nehodu a po nej smrť šiestich ľudí.

Akonáhle bola na druhý deň nehoda publikovaná v médiách, tak sociálne médiá boli zaplavené tisíckami komentárov, obsahujúcich zlorečenie a nadávky mladej študentke.

Veľký počet komentátorov vyslovil presvedčenie, že každý iný bežný človek, ktorý by urobil niečo podobné, by bol odsúdený minimálne na 15 rokov, ale že dcérka vysokopostaveného otca určite ostane bez trestu.

Vasil Zajcev, jej otec, je veľké zviera v energetickej branži. Je prezidentom veľkej skupiny priemyselníkov s názvom Taifun a zároveň je aj prezidentom koncernu Ukrenergotschermet a je všeobecne známe, že má výborné kontakty k prezidentovi Porošenkovi.