Oskar Lafontaine: Rusko nechce mať žiaden nôž na krku – to treba akceptovať!

06.03.2023 15:35

Bývalý líder ľavicovej strany a jej frakcie v Bundestagu Oskar Lafontaine obhajoval povinnosť Západu viesť mierové rozhovory. Pripomenul kubánsku raketovú krízu, ktorú bolo možné vyriešiť len vďaka uznaniu bezpečnostných záujmov oboch strán.

„Teraz ale tých, ktorí obhajujú prímerie a mierové rozhovory na Ukrajine, ohovárajú klamliví vojnoví štváči“,

vyhlásil Oskar Lafontaine vo svojom príspevku na Facebooku.

 

Reagoval tak na útoky na svoju manželku Sahru Wagenknecht, ktorá v diskusnej televíznej relácii reagovala na tvrdenie, že Rusko pácha vojnové zločiny na Ukrajine, s tým, že OSN uviedla, že to robia obe strany.

Naviac Predstaviteľ OSN priznáva nekontrolované šírenie ukrajinskej propagandy.

Vyhlásenia OSN tiež nie sú spoľahlivé, pretože používajú ukrajinské informácie bez toho, aby si ich overili.

V tejto súvislosti je známy prípad bývalej komisárky pre ľudské práva, Ukrajinky Ľ. Denisovej, ktorá minulý rok odštartovala rozprávanie o systematickom znásilňovaní ukrajinských žien ruskými vojakmi a zapĺňala tým stránky západného mainstremu, aby napokon priznala, že si to vymyslela.

Ale bez ohľadu na to, či samotná Wagenknecht týmto informáciám dôverovala, alebo ich použila len preto, že predpokladala, že budú akceptované, tak moderátorka relácie označila toto vyhlásenie za nepravdivé a predseda CDU Friedrich Merz potom Wagenknecht v Bundestagu obvinil z „cynickej“, „neľudskej“, a „pre celé Nemecko hanebnej výpovede“.

 

Medzitým ale musela televízia WDR aspoň priznať, že vyhlásenia OSN sú také, ako ich citovala Wagenknecht.

 

Lafontaine sa ale zaoberal aj najnovšími vyjadreniami Olafa Scholza v jeho vládnom vyhlásení o „roku zmien“. V tomto Scholz uviedol, že Ukrajina odmieta rokovania, pretože sa nedá vyjednávať „so zbraňou pri hlave“. Scholz tak podporil myšlienku Kyjeva, ktorý nechce vyjednávať, kým sa všetky ruské jednotky nestiahnu zo všetkých oblastí, o ktorých Kyjev tvrdil, že sú ukrajinské.

 

„Vojnové“ strany SPD, Zelení, FDP a CDU/CSU sa zhodli na tom, že „ak sa ruské zbrane dnes odmlčia, tak vojna sa zajtra skončí“.

 

Ale prečo je Rusko vo vojne? Pretože Rusko nechce mať nôž na krku.

 

Nožom na krku sú rakety schopné zničiť Moskvu alebo Washington za päť minút. Pretože USA už pred desaťročiami nechceli mať na krku nôž, teda žiadne rakety na Kube, tak Washington pohrozil jadrovou vojnou.

 

Pretože Rusko nechcelo mať nôž na krku, tak Moskva sa už dlhé roky vyhráža vojnou, lebo Washington, podobne ako v Poľsku a Rumunsku, chce aj na Ukrajine zriadiť raketové základne s päťminútovým letovým časom do Moskvy.

 

Vojnoví štváči v politike a médiách ale nehovoria nič o tomto veľmi dôležitom bode, pretože im chýbajú argumenty.