Viktor Orbán pozýva Nemcov, aby emigrovali do Maďarska: „Ste srdečne vítaní“

03.11.2022 23:35

Maďarský premiér vie veľmi dobre, že veľa Nemcov odchádza z Nemecka preč, lebo chcú žiť v slobodných, pluralistických a mierových spoločnostiach, ako je to v Maďarsku. Časť z nich emigruje práve do tejto krajiny.

V rozhovore s Budapester Zeitung vyhlásil, že túto tendenciu s radosťou podporuje, lebo ide o Nemcov, ktorým sa páči maďarský spôsob života a ktorí sa identifikujú s maďarským zmýšľaním.

Povedal, že napriek všetkým politickým rozdielom, ktoré sú medzi Maďarskom a Nemeckom, Budapešti záleží na dobrej spolupráci s Berlínom.

Maďari majú už tradične voči Nemcom pozitívne pocity, zdôraznil Orbán, ale spolupráca medzi vládami nie je optimálna – nie však vinou Maďarska.

Orbán jasne povedal, že jeho krajina sa bude aj naďalej brániť proti ovplyvňovaniam zvonku a nemecká Ľavica si v žiadnom prípade nemôže dovoľovať Maďarom predpisovať, ako majú myslieť a ako majú žiť.

 

Pre nemecky píšuci Budapester Zeitung šéf maďarskej vlády povedal aj nasledovné:

 

„Im Vergleich zu Deutschland ist Ungarn inzwischen eine Insel des Friedens und der Freiheit. In Deutschland herrscht mittlerweile eine liberale Hegemonie. In der Öffentlichkeit hat nur ein einziges Narrativ Raum. Wer davon abweicht, der existiert für diese Öffentlichkeit nicht mehr.

In Ungarn haben wir hingegen im öffentlichen Dialog eine pluralistische Struktur. Es gibt Liberale und Konservative. Mittels der Medien sind sie im öffentlichen Diskurs nahezu paritätisch vertreten. Die ungarische Gesellschaft ist wesentlich pluralistischer, freier und friedlicher als die deutsche.“

Preklad:

„V porovnaní s Nemeckom sa medzičasom naša krajina stala ostrovom mieru a slobody. V Nemecku naproti tomu vládne liberálna hegemónia. Vo verejnosti má len jeden jediný naratív priestor. Kto sa ho nedrží, ten pre túto verejnosť viac neexistuje.

V Maďarsku máme vo verejných diskusiách pluralistickú štruktúru. Máme liberálov a máme konzervatívcov. Prostredníctvom médií sú obe strany zastúpené takmer paritne.

Maďarská spoločnosť je oveľa pluralistickejšia, slobodnejšia a mierovejšia ako nemecká.“

 

Viktor Orbán je múdry a rozvážny politik, akých je v Európa veľmi málo. Vidí realitu takú, akou je a nebojí sa ju pomenovať a analyzovať. Na rozdiel od takmer všetkých vládnych politikov v EÚ neslúži vazalsky západným globalistom, ale maďarskému národu.

Ostáva dúfať, že aj nová talianska pravicová premiérka pôjde svojou politikou v jeho stopách a nedá sa zlomiť Bruselom, Berlínom a Bielym Domom, pokiaľ v ňom sedí Joe Biden a Demokrati.