ORF: Prezident Viktor Orbán vedie boj proti Západu

25.07.2022 23:20

To vyhlásila ORF už viackrát, naposledy 23. júla, keď bol na návšteve v Rumunsku. Prosystémová rakúska televízia ORF diskredituje a dehonestuje maďarského premiéra pri každej možnej i nemožnej príležitosti.

Orbán je už dávno „tŕňom v oku“ Bruselu. A tak je „povinnosťou“ ORF vidieť Orbána pod podobným zorným uhlom. Čokoľvek Orbán urobí alebo vyhlási, ak sa to nezhoduje s ideológiou a propagandou  bruselských EÚ diktátorov, tak to ORF predloží verejnosti vo svojej „brilantnej“ proti Orbánovi zameranej demagógii.

Orbán samozrejme hovori vo všetkej otvorenosti (keďže je jedným z mála premiérov v Európe, ktorí sú hrdí nacionálni patrioti a nedali sa etnicky zglobalizovať), že si nechce nechať Bruselom a Berlínom nanútiť nezmyselnú protiruskú sankčnú politiku a ani cudzie kultúrne hodnoty.

Zdôraznil to aj v sobotu v rumunskom kúpeľnom mestečku Baile Tusnad pred tisíckami nadšených prívržencov, kde o.i. povedal:

„Západná civilizácia upadá čoraz viac, a to najmä preto, lebo upadá aj jej sila a výkonnosť a aj jej vážnosť a autorita. Brusel je ovplyvňovaný a usmerňovaný vplynými americkými investormi a tzv. podporovateľom demokracie George Sorosom. Nech si žijú ako chcú, ale nech nechajú žiť aj nás tak ako to chceme my.“

Viktor Orbán kritizoval aj ľavičiarsku politiku Západu,  ktorá chce, aby sa v Európe vytvorila akási zmiešaná rasa a zdôraznil, že Maďari nie sú žiadnou zmiešanou rasou a takou chcú aj ostať.

Ďalej ostro kritizoval Západ za to, že vôbec nerešpektoval oprávnené požiadavky Ruska ohľadne bezpečnostných záruk, ktoré žiadal od USA a NATO. K tomu sa vyjadril:

„Ak by bol Trump prezidentom a Merkel kancelárkou, tak by k vojne na Ukrajine nebolo prišlo.“

A potom prízvukoval:

„Toto nie je naša vojna. Okrem toho túto vojnu Ukrajina nemôže nikdy vyhrať. Sankcie Rusko v žiadnom prípade neoslabia. Táto vojna môže byť ukončená len rusko-americkými rokovaniami.“