Operná speváčka Anna Netrebková bola dosiaľ všetkými obdivovaná - odrazu ňou Západ pohŕda

09.12.2014 22:23
 

Teraz svetoznáma ruská sopranistka a obľúbená diva, Anna Netrebková, ale urobila niečo, čo podľa koruptných proamerických médií Západu nikdy urobiť nemala. Demonštratívne dala najavo, že jej sympatie v dramatickom napätí medzi Kyjevom a východom Ukrajiny patria jednoznačne proruským separatistom. 

V Petrohrade sa prednedávnom zúčastnila tlačovej konferencie, kde okrem iného povedala, že právo je na strane separatistov a že Kyjev úplne zbytočne prelieva krv nevinných ľudí. Aby ešte viac zdôraznila svoje vyjadrenie, tak pózovala pred kamerami fotografov pod zástavou "Nového Ruska" spoločne s vodcom ukrajinských separatistov Olegom Zarjovom, ktorý je Kyjevom vyhlásený za teroristu a okrem toho stojí aj na listine sankcií EÚ. Anna Netrebková odovzdala ukrajinským separatistom šek na 15 000 eur na podporu svojich kolegov-umelcov v Donecku, čo bolo ale západnými médiami pretočené do výpovede, že podporila veľkou sumou ozbrojených proruských teroristov. 

 

Môj komenetár:

 

To, že je už dávno sympatizantkou Vladimíra Putina, to sa jej ešte prepáčilo. Ale to, čo teraz urobila v Petrohrade, to bolo už "priveľa". Aj v tomto prípade sa prejavila zákernosť a pokrytectvo proamerických kruhov Západu. Anna Netrebková, najlepšia a najuznávanejšia sopranistka na svete, ktorej boli otvorené všetky najslávnejšie operné javiská na svete, sa odrazu stáva persona non grata a západné média sa jej vyhrážajú - ako hlásna trúba istých vplyvných kruhov - že už skoro sa to môže zmeniť a že môže vystupovať už len v Rusku. 

Západ to má presne zadelené. Kto je za Porošenka a jeho proamerický vládny spolok, ten je dobrý a je demokrat, kto je za Putina a za Nové Rusko v Ukrajine, ten je zlý a nie je demokrat. Anna Netrebková je odrazu opečiatkovaná ako pomocnička zloduchov a teroristov.

Zato ale taký Vitalij Kličko, ako "príkladný demokrat a bojovník proti zlu" dostane v Nemecku cenu Konráda Adenauera.