Operácie mozgu - po operácii odrazu nepoznali sami seba

14.07.2015 21:54

O mozgu som už písal. Teraz sa zmienim o faktoch, ktoré medicína nevie vôbec vysvetliť. O mozgu, hoci je na prvý pohľad mimoriadne jednoduchý, vieme len veľmi málo. Neporovnateľne menej, ako o iných orgánoch tela. A to napriek tomu, že jeho štruktúra  je oveľa menej komplexnejšia ako napríklad štruktúra srdca a okrem toho na rozdiel od srdca vyzerá tak, akoby sa v ňom vôbec nič nedialo. Predovšetkým ochorenia mozgu sú pre vedcov a neurochirurgov neraz veľkou záhadou a vyplynú z nich nečakané prekvapenia.

Keď niekto padne do kómy a sa po dlhom čase preberie, alebo ak niekomu bol vyoperovaný mozgový tumor, tak sa mnohokrát dostavia nečakané následky. To, čo z nich potom vyplynie, na to nemajú lekári nijakú uspokojivú odpoveď. Ostáva to nevysvetliteľnou záhadou, absolutne nepochopiteľným fenoménom.
Nasledovný prípad z mnohých zadokumentovaných prípadov to potvrdzuje.

30-ročná Kerri Parkerová mala všetko čo si povrchný, na luxus orientovaný človek len môže želať. Urobila kariéru ako modelka, mala vlastnú agentúru a množstvo pozvaní na najvýznamnejšie spoločenské podujatia vo svete. Jedného dňa však jej sladký život nečakane a dramaticky skončil. Dostala silné bolesti hlavy, ktoré sa stupňovali a prestávali len občas a krátko. V novembri 2013, jedného sychravého hmlistého podvečera, stratila vedomie a omdlela. Okamžite bola prevezená do nemocnice, kde lekári zistili šokujúcu diagnózu. Objavili u nej veľký štvorcentimetrový rakovinový tumor v prednej časti mozgu. Operácia tumoru prebehla úspešne. Bola urobená v tom mozgovom areáli, ktorý vytvára štruktúry našej osobnosti a riadi naše sociálne správanie.

Už krátko po zákroku pozorovala Kerri veľké zmeny na svojom správaní a zažívala sa v mnohom ako celkom iný človek, než bola dovtedy. To viedlo k úplnej zmene jej predošlého spôsobu života. Predtým jej veľmi záležalo na tom, aby bola stredobodom pozornosti, kdekoľvek sa objavila. Žila povrchným životom, s dôrazom na zábavu a na konzum. Po operácii svoj životný štýl dramaticky zmenila. Stala sa hĺbavým a introvertovaným človekom. Prestala mať záujem o povrchných ľudí, a tak aj stratila takmer všetkých predošlých priateľov. Až teraz však našla životné šťastie a spokojnosť v živote.

Niečo v jej mozgu sa elementárne zmenilo - lekári nevedia čo - a to z nej urobilo iného človeka.