Oklamal Biden Scholza? NYT: Dodávky nášho Abramsa Ukrajine môžu trvať mesiace, dokonca možno až roky!

27.01.2023 23:23

Leopardy z Nemecka a zároveň aj Abrams z USA pre „demokratickú“ Ukrajinu proti „diktátorovi“ z Moskvy – tak to bolo dohodnuté medzi vládami Nemecka a USA. Len preto sa napokon dal kancelár Scholz pohnúť k súhlasu k Leopardom, ak sa bojové tanky  budú dodávať v spoločnom bloku s USA.

 

No zatiaľ čo Berlín očakáva, že bude schopný dodať tanky Leopard už koncom marca, tak podľa NYT (New York Times) sa americké bojové tanky dostanú na Ukrajinu až oveľa neskôr.

Podľa medializovaných informácií Spojené štáty dodajú Ukrajine desiatky bojových tankov M1 Abrams.

Majú byť súčasťou väčšieho balíka: USA a Európa chcú vybaviť tri prápory bojovými tankami. Podľa Berlína Nemecko prispieva 14 tankami Leopard 2A6 na vybavenie práporu, do ktorého sa očakáva, že tanky tohto modelu dodajú aj Fíni, Španieli a Holanďania. Poľsko a Nórsko zostavujú druhý prápor Leopardov typu 2A4.

Podľa správ z USA má byť tretí prápor vybavený bojovými tankami M1 Abrams.

 

Spojené štáty ale ešte pred nejakým časom odmietali dodať tanky Abrams Ukrajine.

 

„Tank je príliš drahý, výcvik a údržba neúmerne drahé aj preto, že pohonnou látkou je kerozín a Spojené štáty nechcú Ukrajincom dodávať zbrane, ktoré nemôžu opraviť, ktoré si nemôžu udržiavať a ktoré si nemôžu dovoliť z dlhodobého hľadiska,“ 

vyhlásil ešte nedávno americký minister obrany Lloyd Austin.

 

Práve tento postoj USA bol jednym z aspektov, prečo Berlín odmietal dodať Ukrajine svoje Leopardy.

 

Odrazu – hoci sa na tom čo povedal Austin nič nezmenilo – USA vyhlásili, že svoje tanky dodajú!?

 

Bola to ale len pasca, do ktorej Američania vlákali Scholza, aby dal súhlas na dodávku Leopardov?

 

A teraz majú „tisíc“ dôvodov, prečo nemôžu dodávať spolu s Nemcami! Všetko poukazuje na to, že USA chcú vyčkať na to, ako bude Rusko reagovať na dodávky Leopardov a či zaútočí na ich transport.

 

Podľa utorňajšieho vydania New York Times, môže trvať mesiace alebo dokonca roky, kým budú sľubované Abramsy pripravené na bojové použitie na Ukrajine.

 

Ruský útok na transportný konvoj Leopardov by podľa Nikolaja Sokova z  Wiener Zentrum für Abrüstung  (Viedenské Centrum pre odzbrojenie a nešírenie jadrových zbraní) spôsobil nielen zničenie veľkej časti tejto bojovej techniky skôr ako by sa dostala na frontovú líniu, ale tiež by to podstatne oneskorilo budúce dodávky.

 

Takže USA vedia dobre čo robia a aj v tomto prípade je Nemecko naivné! Alebo je len otrocky-vazalsko poslušné a musí hrať hru, ktorá mu bola prikázaná, aj keď si ňou môže nesmierne uškodiť.

 

Dann aber „gute“ Nacht armes Deutschland !