Oficiálne potvrdené: Demokrati v prezidentských voľbách USA 2016 luhali a podvádzali

04.04.2022 23:03

Hillary Clinton a Demokratická strana teraz po takmer šiestich rokoch dostali list od Federal Election Commission FEC (USA-Federálna komisia pre dozor nad voľbami), v ktorom bolo oznámené, že výsledky jej vyšetrovaní dokázali, že v rámci volebnej kampane sa Demokrati dopustili viacerých klamstiev a lživých obvinení a osočovaní Donalda Trumpa. Tieto predkladali médiám a úradom (o.i. aj FBI) ako nevyvrátiteľné fakty. FEC uložila Demokratom za toto previnenie vysokú finančnú pokutu.  

FEC zistila, že obviňovania Donalda Trumpa Demokratmi z toho, že spolupracoval s Moskvou na zdiskreditovaní Hillary Clinton boli založené len na klamstvách  a na vymyslených a nepravdivých faktoch a sfalšovaných dokumentoch (o.i. bol medzi nimi aj tzv. Steele-Dossier) vyrobených na objednávku firmou  „Opposition Research“-Firma Fusion GPS, za čo jej zaplatila právnická kancelária Perkins Coie, ktorá pracovala pre Demokratov a podporovala volebnú kampaň Hillary Clinton.

Právnik Michael Sussmann, ktorý pracoval v kancelárii Perkins Coie bol v tejto kriminálnej záležitosti vyšetrovaný  špeciálnym vyšetrovateľom Johnom Durhamom a bol obžalovaný za klamstvá a nepravdivé výpovede, ktoré urobil, keď bol vypočúvaný FBI. 

FEC potrestala stranu Demokratov aj za to, že deklarovala sumu viac ako milión dolárov vyplatenú kancelárii Perkins Coie za „právnu podporu“, hoci išlo o „Opposition Research“, teda o vypracovanie obvinení a podozrení voči inému kandidátovi – v tomto prípade to bol Donald Trump.

Informoval o tom politický magazín Washington Examiner.

Nadácia Coolidge-Reagan, ktorá podala pred viac ako troma rokmi na FEC podnet na zavedenie vyšetrovania proti strane Demokratov a proti Hillary Clinton sa k jeho výsledku ústami právnika Dana Backera vyjadrila nasledovne:

„Toto je pravdepodobne po prvý raz, že Hillary Clinton – zrejme jedna z najkoruptnejších političiek v dejinách USA – je v rámci zákona potrestaná. A ja som hrdý na to, že som konečne prinútil FEC, aby  si robila svoju prácu.

Hillary Clinton a jej pomocníci sú zodpovední za najväčší politický  podvod v USA. Títo ľudia zničili dôveru našich občanov na systém volieb. Je najvyšší čas, aby sa za to zodpovedali a chcem dúfať, že toto je len začiatok.“

Zo slov právnika jednoznačne vyplýva, že nevie, prečo to  FEC trvalo viac ako tri roky, kým sa dopracovala k výsledku svojho vyšetrovania.

Je si istý, že ak by to bolo bývalo pred prezidentskými voľbami 2020, tak by ich bol Donald Trump s prevahou vyhral.