Oficiálne moslimské organizácie v Nemecku odmietajú šaría-políciu

09.09.2014 00:39
 

Predseda Koordinačnej rady moslimov v Nemecku, Ali Kizilkaya, verejne odsúdil poslednú akciu šaría-polície radikálnych salafistov vo Wuppertali. Vyhlásil, že žiadny príslušník islamu nemá právo vykonávať prácu polície ako strážca islamskej morálky. Podľa neho je Nemecko príkladne demokratický štát a len jeho polícia je oprávnená dozerať na to, aby boli dodržiavané zákony a právo.

Kizikaya výrazne podotkol aj to, že nie je dobre ani to, aby sa tým niekoľkým osobám, čo sa hrajú na šaría-policajtov, venovala príliš veľká pozornosť, lebo práve o to im ide.

Povedal, že kvôli nim sprísňovať zákony, alebo vydávať nové zákony, by bolo príliš veľa cti pre nich a že prevažná väčšina moslimov v Nemecku ich vôbec neberie vážne. Prízvukoval tiež to, že títo ľudia islamu vyslovene škodia.

 

Aiman Mayzek, predseda Ústrednej rady moslimov v Nemecku, vyhlásil, že títo ľudia 

extrémne uškodili tak islamu ako aj moslimom. Prízvukoval, že ich akcie sú len  provokáciami a že rozumie občanov Nemecka, keď majú z nich obavy, lebo títo ľudia majú prepojenia s islamistickými extrémistami a teroristami. Dodal aj to, že v tomto prípade je zneužitá relígia moslimov.

 

Môj komentár:

 

To sú určite veľmi správne vyhlásenia, ale plati ako vždy v podobných prípadoch, aj tu, že slovám musia nasledovať aj skutky. Len potom možno takýmto výpovediam aj uveriť. A pod skutkami treba rozumieť to, že práve takí vplyvní moslimovia, ako sú títo dvaja zmienení páni, musia, alebo by mali, vyzvať verejne všetkých spravodlivých moslimov k tomu, aby sami zakročili proti týmto samozvaným salafistickým policajtom a im znemožnili ich aktivity.