Odvážil sa pápež dnes robiť počas návštevy Erdoganovi výčitky? Som si istý, že nie

05.02.2018 22:50

Napríklad aj preto, že v Turecku bolo zatknutých 573 úplne nevinných ľudí za „propagandu teroru“, ktorá pozostávala len v tom, že na sociálnych sieťach kritizovali turecký vpád do Sýrie, alebo sa zúčastnili protestnej demonštrácie.

Turecká vláda postupuje od začiatku svojej invázie – ktorá je hrubým porušením medzinárodného práva -  na územie Sýrie brutálne tvrdo proti svojim kritikom.

Za dva týždne dala zatknúť 573 ľudí, ktorí sa podľa zákonov demokracie nedopustili ničoho nezákonného (Turecko sa ale vytrvalo prehlasuje za najdemokratickejší štát Európy). Minulý týždeň boli zatknutí viacerí lekári, členovia predsedníctva Tureckého lekárskeho združenia, lebo podpísali protestný text proti vojne Turecka v Sýrii.

Dôvodom všetkých zatknutí bola propagácia teroru.

Nič – žiadne mediálne správy o dnešnej návšteve Erdogana vo Vatikáne u pápeža, ktorá bola neobvykle dlhá, nepriniesli nijakú informáciu o tom, že by pápež povedal aspoň nejaké mierne slová kritiky za vraždenie Kurdov.

Erdogan už pred návštevou oznámil, že bude s hlavou cirkvi hovoriť aj o svojom „hrdinskom“ boji proti teroristom v Sýrii – mienil tým vraždenie tamojších Kurdov.

A tiež už predtým sa vyhlásil za rovného s pápežom, lebo je vraj vodcom 1,7 miliard moslimov.