Odporcovia očkovania sa presadili: Bundestag dnes neodhlasoval povinné očkovanie

07.04.2022 23:23

Veľkú zásluhu na tom má predovšetkým viceprezident Bundestagu, Wolfgang Kubicki, ktorý od začiatku bojoval proti takému, podľa neho nedemokratickému zákonu, ako ho chcel mať o.i. najmä kancelár Olaf Scholz a minister zdravotníctva Karl Lauterbach.

Pre Scholza a Lauterbacha to bola doslova potupná osobná porážka, keďže si ešte pred krátkym časom boli istí víťazstvom. Pre kancelára Scholza to však bola o to hanebnejšia porážka, že ani len všetkých členov vlády nemal pri hlasovaní na svojej strane. Všetci ministri FDP totiž hlasovali proti zavedeniu povinného očkovania.

Oficiálne oznámenie z nemeckého parlamentu znie:

„Návrh zákona na zavedenie všeobecnej povinnosti očkovania v Bundestagu stroskotal.“

Návrhov od rôznych skupín poslancov bolo viac – ani jeden neprešiel.

Veľké sklamanie nad výsledkom hlasovania prejavil Karl Lauterbach, ktorý celé mesiace robil všetko pre to, aby bolo zavedené povinné očkovanie. 

Stroskotal aj návrh CDU-CSU, ktorý podporilo len 172 poslancov (pritom CDU-CSU má 197 poslancov) – proti bolo až 497 a 9 sa zdržalo hlasovania.

Záverom možno konštatovať, že absolútnym víťazom hlasovania v Bundestagu o očkovani je jeho viceprezident Wolfgang Kubicki (FDP), ktorý bol od začiatku očkovacej kampane  podporovanej systémovými médiami nekompromisne proti povinnému očkovaniu. Podal vlastný návrh na hlasovanie, ktorý vyzýval poslancov, aby hlasovali proti povinnému očkovaniu.

Kubicki už dávnejšie viackrát vyhlásil:

„Nie je právom štátu nútiť dospelých občanov proti ich vôli, aby sa dali očkovať.“

V debate poslancov, ktorá predchádzala hlasovaniu povedal viceprezident Bundestagu Kubicki v súvislosti s koronou niečo veľmi pozoruhodné:

„Nikdy nebolo žiadne preťaženie nášho zdravotného systému a podľa všetkého ani žiadne nebude.“ 

Tým nepriamo naznačil, že tí, ktorí to tvrdili – mnohí politici, ale aj viacerí experti a systémové médiá – zavádzali, klamali, alebo sa „mýlili“.