Od časov nacistického Nemecka nebolo nikdy vyslovených tak veľa lží o Rusku ako teraz

25.08.2022 23:03

V stredu sa konalo v New Yorku 9115. zasadanie Bezpečnostnej rady OSN. Podľa programu ho otvoril zástupca Ruska Vasilij Nebenzja. Nemecký mainstream ho opakovane označuje ako klamára, keďže hovorí priamou rečou pre Západ nepríjemné pravdy.

V stredu večer napísal nemecký  Süddeutsche Zeitung o ňom o.i. aj tieto riadky:

„Der russische Vertreter ist ein großer Verdreher der Tatsachen und der Worte. Seine Kolleginnen und Kollegen verblüfft er mit immer neuen Volten,……“- „Ruský zástupca je veľký prekrúcač faktov a slov. Svoje kolegyne a svojich kolegov vždy opäť udivuje novými slovnými trikmi,….“

Na zasadaní vo svojej reči znova pripomenul,  že nie Rusko vedie vojnu proti Ukrajine, ale že je to len a len kyjevský režim, ktorý vedie vojnu proti Rusku. Povedal, že Ukrajina je štátom zločincov a že si je sama na vine, že Rusko bolo nútene začať tam svoju špeciálnu operáciu.

Dodal, že ruskí vojaci sú obyvateľstvom na juhu a východe Ukrajiny nadšene vítaní ako osloboditelia.

Nebenzja: 

„Seit der Nazizeit seien nicht mehr so viele Propaganda-Lügen verbreitet worden wie jetzt über Russland. Die Geschichte werde darüber urteilen.“ – „Od doby nacizmu nebolo rozširovaných o Rusku toľko propagandistických klamstiev ako teraz. Dejiny to raz pravdivo posúdia.“

Ešte v utorok vyhlásil Nebenzja v New Yorku, že je to ukrajinská armáda, ktorá ostreľuje záporožskú atómovú elektráreň a používa na to aj USA zbrane. Cieľom Kyjeva je podľa neho dosiahnuť také poškodenie citlivých častí objektu, ktoré spôsobia únik rádioaktivity a potom obviniť z toho Rusko.

V tejto súvislosti zdôraznil, že západní politici, ktorí veria ukrajinskej propagande, že Rusi sami ostreľujú atómovú elektráreň, ktorú má pod kontrolou ruská armáda, tak žijú v paralelnom svete.