Obrovský politický škandál v Bulharsku a jeho stredobodom je Ursula von der Leyen!

03.06.2023 23:43

Švajčiarske médium Die Weltwoche napísal, že všade, kde sú v blízkosti nemeckí politici, je zároveň prítomná aj korupcia. Určite to neplatí pre všetkých, ale s istotou to platí pre Ursulu von der Leyen, ktorá je jednou z najkoruptnejších.

 

Koaličné rokovania v Bulharsku momentálne zatieňuje obrovský škandál a v jeho strede je aj Ursula von der Leyen. Bulharsku odporučila, aby obišlo prístupové kritériá k euru. Ako voľakedy Grécko. Leyen to samozrejme popiera.

V Bulharsku sa predsedníčka Európskej komisie von der Leyen ocitla uprostred škandálu. Nemecky hovoriace mainstreamové médiá to sústavne ignorujú, nie však médiá francúzske, ktoré o tom podrobne informujú. Jednym z nich je aj Le Point.

 

Čo sa deje v Bulharsku?

Unikla tajne nahraná zvuková páska, ktorá bola nahraná počas dôležitého zasadania PP strany a zasiahla krajinu ako bomba.

Na páske nahrané zasadanie malo potvrdiť vládnu dohodu so stranou GERB dlhoročného premiéra Bojka Borisova.

 

Po zverejnení diskreditujúcej pásky môžu ďalšie rokovania medzi GERB a PP  zlyhať.

Šéf PP Petkov na páske odhaľuje obsah telefonického rozhovoru s von der Leyen. Rozhovor sa mal uskutočniť 21. mája.

Témy ich rozhovoru boli:

Vstup Bulharska do eurozóny a schengenského priestoru.

Ale to, čo potom Petkov hovorí o Leyen, to jednoznačne potvrdzuje koruptný charakter tejto nemeckej političky, ktorým sa vyznačovala už aj ako nemecká ministerka obrany.

 

Nasledovné prezrádza Petkovova páska:

 

„Spýtal som sa jej, aké sú naše šance na prijatie. Von der Leyen odpovedala: Máte veľmi veľké šance na prijatie do Schengenu. Pre Eurozónu však treba vymyslieť niečo, ako obísť pravidlá, to znamená, aby ste zapadli do predpísaného rámca.

Odpovedal som jej: Môžeme mať infláciu mínus ukrajinský efekt. K tomu sa vyjadrila nasledovne: Necitujte ma nikde, ale určite sa pokúsime vám pomôcť."

 

Európska komisia popiera obsah vyhlásenia. Všetko  má byť vraj len Petkovov výmysel a či klamstvo. Uviedla, že existuje presne štruktúrovaný proces vstupu do eurozóny, ktorý platí pre všetky krajiny rovnako.

 

Karin Kneissl, rakúska exministerka zahraničných vecí a de facto v libanonskom exile, sa k páske na Twitteri vyjadrila takto:

 

"To nemá veľa spoločného s transparentnosťou a zásadami právneho štátu, princípmi, na ktorých bola EÚ postavená."

 

Strana GERB teraz zastavila koaličné rokovania s PP.

 

V Bruseli o tejto záležitosti informoval EÚ-poslanec Martin Sonneborn, o ktorom je známe, že nie je prívržencom von der Leyen.

 

Von der Leyen si opäť raz pošpinila ruky – zatiaľ ostáva otázkou, koľko by jej to bolo vynieslo, ak by sa to nebolo dostalo do médií a na verejnosť?