Obrovská lož nemeckých médií a politikov: Každý štvrtý utečenec už pracuje

01.06.2018 23:40

ZDF, ARD, Bild a ďalšie média v Nemecku spustili tento týždeň kanonádu lží v poverení koalície a sústavne opakovali, že v Nemecku už pracuje každý štvrtý utečenec. Týmto chcú širokým masám doslova vsugerovať, že migrácia v rámci utečeneckej politiky kancelárky bola veľkým úspechom a že  každý zo zamestnaných utečencov platí aj dane a tým prispieva k rastu blahobytu spoločnosti.

Lži médií podporuje aj Herbert Brücker, šéf IAB-Forschungsbereich Migration, IAB-výskum migrácie, ktorý povedal, že po piatich rokoch bude pracovať až polovica migrantov.

Keby aj bolo pravdou (čo je ale lož), že každý štvrtý utečenec v Nemecku už pracuje, tak by až 75 percent utečencov poberalo sociálne dávky, čo je otrasne veľký počet. A daňoví poplatníci z toho len krvácajú. Aj tí najúbohejší.

Merkel k tomu všetkému len mlčí.

Kancelárka a jej politickí pomocníci, ale aj  mnohí zamestnávatelia stojaci pod jej vplyvom, proutečeneckou propagandou v roku 2015 úplne oblbli veľkú časť Nemcov.

Nemcom bolo tým spôsobom vsugerované, že veľká väčšina utečencov prichádzajúcich do Nemecka sú  lekári, inžinieri a ďalší vysokoškolskí absolvabti. Okrem nich aj odborní pracovníci kvalifikovaní v elektrotechnickom, strojárskom a stavebnom priemysle. Ti všetci mali pomôcť odstrániť nedostatok odborných pracovných síl v Nemecku a samozrejme mali aj hneď prispievať do sociálnych poisťovní.

Vtedajšia ministerka práce Andrea Nahles (dnes šéfka SPD)  tvrdila (klamala) 3. júna 2016 v Bundestagu:

 „Prvé slová utečencov po príchode do Nemecka boli – Bitte Arbeit.“

Teraz prezradím trpkú pravda o utečeneckej realite, ktorú medzičasom objavilo už aj veľa niekdajších obdivovateľov merkelovských „múdrostí“:

 

1, Len malý zlomok migrantov má dostatočnú kvalifikáciu na to, aby sa mohli uplatniť na nemeckom pracovnom trhu, kde sú vysoké požiadavky na odbornosť, spoľahlivosť a usilovnosť.

2, Nemecké DAX firmy nezamestnali prakticky žiadnych migrantov, hoci kancelárke a verjnosti už v roku 2015 veľkohubo sľubovali, že sa už nemôžu dočkať toho, kedy budú migrantov masove zamestnávať.

3, Medzi migrantami je veľký podiel starých, ktorí už nemôžu pracovať pre vysoký vek. Prišlo tiež veľa malých detí  - mnoho rodín prišlo s viac ako štyrmi deťmi.  Počet detí, ktoré dosiaľ do Nemecka  prišli v rámci migrácie dosiahol číslo až 400 000. Veľkému počtu žien ich muži nikdy nedovolia pracovať.

4, Možno len odhadnúť, koľkí z migrantov vôbec nie sú migranti, ale kriminálníci, ktorých jediným cieľom v Nemecku je živiť sa kriminalitou a nie prácou.  Istý súkromný detektív, ktorý sa zaoberá odborne aj s kriminalitou migrantov a pozná niektoré štatistiky, mi povedal, že odhaduje ich počet medzi 6 až 8 percent.

5, Až 95 percent migrantov nehovorí nemecky. A 4 percentá len nedostatočne.

6, Len  do 10 percent z migrantov by hypoteticky mohli  začať pracovať hneď alebo v priebehu niekoľkých mesiacov.

7, 30 percent migrantov nebude môcť pracovať nikdy.

8, Až 26 percent migrantov sú úplní analfabeti !

9, Utečenci a migranti, ktorí navštevujú integračné a jazykové kurzy, ako aj tí ktorí  sa už odborne vzdelávajú, sú „zašvindlovaní“ -  hoci sú nezamestnaní - do počtu tých občanov Nemecka, ktorí pracujú,

10, Desaťtisícky utečencov a azylantov sú traumatizovaní, prípadne majú rôzne dlhodobé choroby a postihnutia a len  niekoľko málo z nich bude niekedy môcť pracovať – neexistuje žiadna presná štatistika koľko ich je.

Možno teda povedať, že z približne poldruha  milióna migrantov, ktorí od roku 2015 prišli do Nemecka (pričom prichádzajú neustále ďalší), pracuje maximálne 5 až 7 percent. A aj z tých má mnoho len tzv. minijob, kde zarobia tak málo, že k tomu poberajú aj doplnkovú podporu zo sociálnych úradov.

Faktom preto je, že táto generácia migrantov nepomôže Nemecku, nevytrhne ho z „biedy“ a Nemecko bude na ňu len a len doplácať a to veľmi dlho.