Obrovská hanba nemeckej tlače: Odrazu chváli Trumpa. Obamu len zhadzuje

18.03.2017 11:51

Nemeckí žurnalisti počas predvolebného boja v USA Trumpa neustále atakovali a negatívne charakterizovali, a to takou mierou, že ako žurnalista a publicista to musím hodnotiť ako úmyselné klamanie a zavádzanie verejnosti.

Naproti tomu Obamu vychvalovali až  do neba, ako rytiera bez hany a škvrny. Podobne sa o oboch USA politikoch vyjadrovali aj nemeckí politici, s vynimkou AfD a H. Seehofera.

Mnohé výpovede o Trumpovi zo strany niektorých nemeckých politikov a „jednohlasne“ od nemeckých žurnalistov neboli nič iné ako špinavé, zákerne a lživé údery hlboko pod pás. Na Trumpovi nenechali ani suchú nitku.

Podobne to od nich preberali aj slovenské médiá.

Odrazu, keď Merkel odchádzala na rozhovory k Trumpovi, zmenili tón voči nemu nemecké médiá i nemeckí politici, a to o celých 180 stupňov.

Pripomeniem, že len pred niekoľkými mesiacmi označovali napríklad Martin Schulz i prezident Steinmeier Trumpa za kazateľa nenávisti a jej šíriteľa a nemecké média sa z neho vysmievali ako z najneschopnejšieho prezidenta USA všetkých čias.

Teraz je odrazu ale všetko iné a čo bolo predtým čierne, je biele. Hanba, a nič iné ako hanba a nekonečné pokrytectvo.

Nemecké médiá uvádzajú teraz, že Obama veľmi často Merkel frustroval. Ďalej píšu, že len navonok vyzeralo všetko medzi nimi ako veľké žiarivé politické priateľstvo a  že kancelárka neznášala ako ju medzi štyrmi očami profesorsky poučoval a ako ju sotva počúval, keď mu niečo hovorila a že maximálne ju nervovalo to, ako málo konal.

Úboha Merkel – prečo sa len vtedy nepožalovala verejne? Určite by sme sa jej boli všetci zastali a Obamovi prejavili naše rozhorčenie. A či nie?

Médiá nám teraz prezrádzajú, že v ukrajinskej kríze Obama Merkel  pri rokovaniach s Putinom nepodporil a nechal ju samu.

Ešte pred rokom Obamu ale opakovane chválili za to, ako tvrdo v tejto veci postupuje voči Moskve a aj  kancelárka mu viackrát za to ďakovala.

Tie isté nemecké médiá teraz „odvážne“ Obamovi vyčítajú aj to, že v priebehu utečeneckej krízy neurobil nič pre to, aby  zastavil vojnu v Sýrii (tým zaroveň nepriamo tvrdia, že ju tam pripustil a rozpútal), a tak zamedzil prúd utečencov do EÚ.

Vrcholom nehanebnosti a cynických lží niektorých nemeckých médií je aj  táto včerajšia výpoveď:

„Merkel hofft nach acht Jahren Obama auf einen US-Präsidenten, der wieder bereit ist zuzuhören und nicht nur belehrt und doziert – Merkel dúfa po osem rokov Obamu na amerického prezidenta, ktorý bude ochotný ju opäť počúvať a ktorý jej nebude len prednášať a ju poúčať.“

Pýtam sa, keď toto všetko vedeli, tak prečo nás celý čas klamali a podvádzali a písali pravý opak toho, čo píšu teraz o Trumpovi a Obamovi len od včera?

A preto HANBA, HANBA a LEN HANBA takýmto médiám!

Zavádzajú ľudí dezinformáciami a fake news.

Prečo ale nemecká tlač to, čo o Obmovi píše teraz, nenapísala už pred rokmi?

Vtedy sa to nehodilo, vtedy bolo potrebne luhať iným spôsobom a predkladť ľuďom Obamu ako poloboha a ako najlepšieho prezidenta USA všetkých čias a Trumpa ako najväčšieho  idiota a  netvora.

Zmanipulovaní ľudia sú hlúpi a naivní a majú krátku pamäť a je ich ľahklo presvedčiť o novej „pravde“. Podľa tejto „filozofie“ aj píše a či klame nemecká tlač povrchných hlupákov a tých je vo svete čoraz viac – sú ich už celé miliardy.