Obraz nemeckej politiky: AFD poľuje na CSU, CSU poľuje na Merkel. Koniec turizmu azylantov!

18.06.2018 23:37

CSU stráca v Bavorsku čoraz viac voličov a väčšina z nich prešla do tábora AfD a voľby v Bavorsku sa už blížia. Títo voliči sú neúprosní kritici utečeneckej a azylovej poltiky kancelárky a CSU je z ich pohľadu málo rezolútna na to, aby sa jednoznačne vzoprela kancelárke a CSU vnímajú len ako „slabú AfD“.

Faktom ale je, že CSU v tejto pre ňu nezávideniahodnej situácii čoraz viac kopíruje AfD a v súčasnosti strana prebrala kompletne veľkú časť politických téz z dielne AfD, ktoré ešte pred rokom difamovala ako pravicovo populistické, až pravicovo extrémistické.

24. septembra 2017, večer v deň nemeckých parlamentných volieb, povedal šéf AfD Alexander Gauland:

„Stali sme sa treťou najsilnejšou stranou v Nemecku a sľubujeme voličom, že budeme novú vládu sledovať a prenasledovať na každom kroku, a to platí predovšetkým  pre kancelárku. Urobíme všetko pre to, aby sme si vzali naspäť našu krajinu i náš národ.“

V tých chvíľach si nikto ani len nepomyslel, že už o niekoľko mesiacov bude ochotným vykonávateľom týchto „hrozieb“ vyslovených stranou AfD práve CSU.

CSU sa ocitla doslova v panike, lebo jej pravé krídlo je úplne v zajatí ideológie AfD, a tak vedenie CSU robí všetko pre to, aby nespokojní voliči CSU jasne videli, že strana robí všetko možné i nemožné s tým cieľom, aby kancelárke maximálne znepríjemnila život  a donútila ju priznať konečný a totálny bankrot jej spočiatku tak veľmi oslavovanej utečeneckej politiky.

To všetko je ale v konečnom efekte voda na mlyn AfD, ktorej stačí len to, aby pri rôznych príležitostiach poukazovala na to a jej rady sa naďalej rozrastajú.

Tento fakt veľmi hnevá aj šéfa bavorskej vlády, Markusa Södera (CSU), a to tak veľmi, že dnes sa nechal v rozhovore s ARD strhnúť k výpovdi, ktorá bola natoľko extrémna, že ani len nikto z AfD by ju nebol vyriekol.

Söder povedal: „Je najvyšší čas, aby sa skončilo s azylovou turistikou.“

Označenie azylantov ako turistov, ktorým všetko platí Nemecko, je v očiach strany Zelených (ale aj niektorých CDU politikov) rasizmus non plus ultra a jej prívrženci už zasypávajú bavorského politika adekvátnymi prívlastkami.