Obrat kancelárky? Zásluha Seehofera: Merkel označila novú utečeneckú vlnu ako útok na EÚ

30.06.2016 13:14

Ak by toto niekto bol povedal len pred mesiacom, tak by ho kancelárka bola pranierovala ako rasistu alebo neonacistu. Pred niekoľkými dňami Merkel pri stretnutí s hospodárskymi expertami CDU počas diskusie o utečeneckej kríze však odrazu sama povedala – na obrovské prekvapenie a zarazenie mnohých - že nám zo strany utečencov hrozí útok na hranice EÚ. Správu o tom priniesol Focus Online.

Kancelárka to možno konečne realizovala už aj sama, ale oveľa viac je pravdepodobné, že to boli páni z SPD, Gabriel a Steinmeier, ale predovšetkým obrovský tlak Bavoráka Horsta Seehofera, ktorí ju k tomu „prinútili“. V neposlednom rade ale aj čoraz väčší odpor Nemcov voči merkelovskej politike.

Potom sa ale tá istá osoba, teda nemecká kancelárka, ešte nedávno dopustila prinajmenšom brutálneho politického vandalizmu, keď sama porušila zákon a ústavu, keď doslova vyzývala utečencov k ilegálnemu prekročeniu hraíc EÚ, ako aj vlastného štátu – Nemecka. 

 V Nemecku sú ľudi, ktorí ju za to chcú obžalovať z vlastizrady.

Z výpovede kancelárky možno vyvodiť to, že konečne „pochopila“ skutočnosť, že príchod viac ako milión, najmä mladých mužských ilegálnych migrantov do EÚ prináša so sebou aj množstvo nekalkulovateľných nebezpečenstiev. Mimochodom aj Brexit do značnej miery súvisí s jej iracionálnou utečeneckou politikou.

Berlin Journal 23. júna uviedol dokonca titulok:

Merkel warnt vor ›Angriff‹ der Migranten auf Europa -  Merkel varuje pred “útokom“ na Európu.

Pre zabránenie Brexitu to už bolo neskoro – kancelárka mala skôr prísť k rozumu. 

Vo svojom prednese pred expertami, ktorý som vyššie spomenul, hovorila Merkel dokonca o dvoch útokoch na EÚ. Prvým je podľa nej Euro-Krise a druhým sú Fluchtbewegungen der vergangenen Monate, čím mienila nárast ďalšej utečeneckej vlny, čo bolo verejnosti dlhšiu dobu zamlčiavané.

Politika Merkelovej ohrozila aj tzv. model štátu spočívajúceho na troch pilieroch: národ, štátna moc a chránené územie štátu. Túto svoju obrovskú chybu teraz nepriamo priznala, keď hovorí o útoku na hranice EÚ a tým aj na hranice jej vlastného štátu.

 Ak sa zrúti niektorý z týchto pilierov, napr. chránené územie štátu, potom sa naruší a či zrúti aj celý štát. Kto niečo také zapríčiní, tak je útočník alebo nepriateľ štátu, prípadne zradca vlastného štátu!