Objaviteľka Omikronu Dr. Coetzee je zdesená z prehnanej reakcie kvôli nemu v Európe

23.12.2021 23:59

Juhoafrická lekárka Dr. Coetzee diagnostikovala, liečila a aj oznámila prvý prípad infekcie Omikronom. Už celé týždne je politikou a mainstreamom nový variant korony – Omikron - zneužívaný na to, aby sa širilo ešte viac strachu a paniky medzi obyvateľstvom.

Angelikque Coetzee hovorila o tom šokovane a s nepochopením v britskom Daily Mail, kde o.i. povedala:

„Chcem zdôrazniť, že nič nie je na Omikrone také, čo by britskú vládu oprávnilo zaviesť také extrémne opatrenia, ako to urobila. V JAR nemusel ísť do nemocnice nikto, kto sa infikoval Omikronom.

Môj prvý Omikron pacient bol mladý muž a jeho symptómy boli slabé. Podobne to bolo aj s ďalšími pacientami.  Mali bolesti v svaloch, údoch, bolesti hlavy a pociťovali únavu. Asi po piatich dňoch ich symptómy dozneli, a to bolo všetko.“

Lekárka Coetzee varuje Európu, že ak podnikne nesprávne kroky, tak sa zmešká využiť to pozitívne, čo Omikron so sebou prináša, keďže priebeh tejto infekcie u postihnutých je ľahký. Pretože keď táto nákaza prejde cez veľkú časť obyvateľstva, tak to bude mať za následok jeho zvýšenú imunitu. A to by bolo podľa nej veľmi prospešné pri výskyte ďalších variantov korony. Preto lockdowny a ďalšie prísne obmedzenia tomuto pozitívnemu efektu Omikronu zabránia.

Coetzee zdôraznila, že v JAR sa vôbec neuvažovalo zaviesť kvôli Omikronu nové restrikcie a lockdowny.

V JAR bolo len 26 percent obyvateľstva dva krát zaočkovaných a 31 percent jeden krát.

Dr. Coetzee vyhlásila, že aj neočkovaní, ak sa Omikronom infikujú, tak túto infekciu oveľa ľahšie prekonajú ako to je pri Delte.