Objav, ktorý vedcov prekvapil: Niektoré potraviny pomáhajú znížiť riziko nákazy koronou

06.12.2020 23:56

Potvrdzuje to najnovšia vedecká štúdia z North Carolina State University v USA. To, že správna a zdravá výživa posilňuje imunitný systém, to je známe už dlhšiu dobu. Ale po vypuknutí korony sa dlho nehovorilo o tom, že kvalita a stav imunitného systému rozhodujú o tom, či koronu niekto dostane alebo nie.

Písal som o tom už velmi skoro a síce už v januári, a v SR 13. marca v HS v článku: Nebojím sa korony, lebo viem, že mi nič neurobí! Tu sú moje Fakty:

V tom článku som o.i.napísal:

„Pre mňa platí, že nakoľko môj imunitný system je v perfektnom  stave, tak ma korona v žiadnom prípade nemôže „zničiť““.

Experti v USA teraz urobili prekvapujúci objav.

Zistili, že niektoré potraviny dokážu explicitne pomôcť organizmu, aby buď ľahšie prekonal koronu, prípadne aby sa ňou vôbec nenakazil. V istých potravinách sú prirodzené látky, ktoré sú veľmi účinné pri oslabení korony, prípadne vírus celkom zablokujú ,a to tým spôsobom, že blokujú dôležité enzýmy korona vírusu.

Zatiaľ štúdia potvrdila vysokú účinnosť proti Covidu-19  pri horkej čokoláde, červenom hrozne, kakaovom prášku a zelenom čaji.

Vedci odporúčajú zvýšený konzum týchto potravín a zdôrazňujú, že to môže pomôcť dokonca aj ľuďom, ktorí sa koronou infikovali.