Obieha záhadný satelit Čierny rytier našu Zem už mnoho tisíc rokov?

20.11.2018 22:19

Tento záhadný satelit je ešte záhadnejší ako Cheopsova pyramída. Už len jeho meno vyvoláva mysteriózne predstavy. Čierny sa volá preto, lebo táto farba je afinitou k temnote, a tým aj symbolom niečoho neznámeho. A rytier preto, lebo nám signalizuje, že prináša nejaké posolstvo, podobne ako rytieri v stredoveku boli „poslami“ života alebo smrti.

„Čierneho rytiera“ objavili astronómovia – tak znie ich oficiálna výpoveď – pred viac ako polstoročím, prostredníctvom ruského Sputnika. Dodnes sa nepodarilo určiť jeho pôvod – tak znie lakonicky oficiálne stanovisko astronómov. V každom prípade tento satelit ale nie je produktom našej civilizácie. Ja som sa dozvedel o jeho existencii už dávnejšie od môjho priateľa, známeho astronóma, nemeckého profesora Gondolatscha. Od neho viem tiež to, že už v roku 1935 bol tento satelit zachytený teleskopom dvoch astronómov amatérov, čo však oficiálna astronómia neregistrovala, respektíve nechcela sa k tomu vyjadriť. S profesorom Gondolatschom sme boli obaja toho názoru, že jeho pôvod je extraterestrický.

„Čierny rytier“ dokonca vysielal aj rádiosignály na krátkych vlnách. Bol to vždy ten istý, opakovane vysielaný, krátkodobo prerušovaný signál.

Neskôr sa odmlčal a prestal vysielať. Krátkovlnné rádiosignály satelitu zachytil aj astronóm a publicista Duncan Lunan. Anglický astronóm David Bryant patrí tiež k astronómom, ktorí sú presvedčení, že ide o umelo vyrobený satelit mimozemského pôvodu.

Lunanovi sa dokonca podarilo satelitom vysielané vlny dešifrovať. Výsledkom jeho práce bola hviezdna mapa, ktorá znázorňuje pôvod satelitu. Okrem toho zistil aj to, že vlny boli vysielané civilizáciou, ktorá sa nachádzala v súhvezdí Epsilon Bootes vo vzdialenosti 210 svetelných rokov, v čase pred 13 000 rokmi.

Pred nejakým časom boli uverejnené snímky tohto umelého satelitu, ktoré urobila posádka Apolla-10.
Medzičasom aj ďalší astronómovia vyslovili presvedčenie, že je mimozemského pôvodu.

Po tom, ako bol satelit „Čierny rytier“ v roku 1935 objavený, ale aj veľmi rýchlo upadol do zabudnutia. To sa mu ale zrejme „znepáčilo“, a tak sa verejnosti opäť pripomenul. V roku 1953, štyri roky pred štartom prvého ruskeho Sputnika, ho zachytil Dr. Lincoln La Paz z univerzity New Mexiko.

Keď ho v nasledovných dvoch rokoch zachytili aj viacerí vedci z iných krajín, tak Ministerstvo obrany USA prikázalo astronómovi Clydovi Tombaughovi (objaviteľovi Pluta v roku 1930), aby urobil analýzu záhadného satelitu.

Pentagon ale nikdy nezverejnil výsledky jeho výskumu. Opäť sa záležitosť zatajila. Ale v roku 1957 v decembri sa satelit znova priblížil k Zemi takou mierou, že Dr. Luis Corralos z venezuelského Ministerstva pre komunikáciu ho mohol odfotografovať. Jeho hmotnosť bola určená na 15 ton a v tom čase ani ruské ani americké rakety neboli schopné dopraviť taký ťažký objekt na obežnú dráhu okolo Zeme.

Black Knight – ako ho nazývajú astronómovia v anglickej odbornej terminológii – spôsobuje celú radu veľmi špecifických efektov, ktoré sú pred verejnosťou utajované.

Spomeniem tu jeden z nich. Je to Long Delay Echo, LDE, v tomto prípade ide o rádiové alebo televízne signály, ktoré sú vysielané do kozmu a po istom čase vrátené naspäť k Zemi. Čas reflexie signálov sa pohybuje od niekoľkých sekúnd až po niekoľko dní – podľa toho v akej vzdialenosti od Zeme sa práve nachádza. Znamená to, že tieto signály sú satelitom zachytené, následne zaznamenané a potom emitované naspäť tam, odkiaľ boli vyžiarené.