Demokracia? Obedoval len raz so šéfom AfD Meuthenom a stratil preto prácu!

18.10.2019 22:56

Toto sa už naozaj veľmi blíži k totalite a s demokraciou nemá vôbec nič spoločné. Citujem v tejto súvislosti Jörga Meuthena, šéfa AfD: 

„Kto vstúpi do kontaktu s AfD, ten sa vystavuje nebezpečiu, že bude nielen bez milosti stigmatizovaný, ale že stratí aj svoje zamestnanie.“

To sa stalo prof. dr. Hansovi Joachimovi Mendigovi, nemeckému producentovi televíznych seriálov a televíznych filmov, ktorý si dovolil niečo úplne normálne a samozrejmé, niečo čo robievame všetci – ísť na obed s priateľom. 

Lenže týmto priateľom, s ktorým išiel na spoločný obed, bol Jörg Meuthen a preto dostal výpoveď.

K tomu možno povedať len to, že v Nemecku je to politicky a demokraticky čoraz horšie a kto pozná túto krajinu len povrchne, ten sotva uverí, že niečo také je v nej vôbec možné. 

Ešte donedávna bola osoba producenta Mendiga Nemcom málo známa, o to viac boli známe jeho filmy.

Jedna jediná fotka zo spoločného obeda, ktorá sa dostala do sociálnych médií však postačila k tomu, aby Mendig dostal výpoveď.

Najprv bol vyzvaný, aby odišiel dobrovoľne, čo ale neurobil. Krátko na to bolo rozhodnuté v dozornej rade organizácie Hessen-Film, kde pracoval a dokonca kde bol generálnym riaditeľom, že ho vyhodia. O jeho prepustenie sa postarali jeho vlastní kolegovia: Okolo 300 režisérov, hercov, producentov a autorov, ktorí podpísali prehlásenie, kde žiadali, aby dostal okamžitú výpoveď preto, lebo bol na obede s vrcholným reprezentantom AfD. 

Kde sa dejú takéto veci, tak tam je už začiatok konca demokracie. Veď aj Hitlerov režim sa prezentoval spočiatku "len tak", že židovskí pofesori a učitelia boli prepúšťaní z práce.