O čom Merkel Nemcom nehovori: NRW vydalo len na odmietnutých azylantov za rok takmer miliardu eur

15.02.2018 23:25

Spolková krajina NRW zaplatila zo svojho rozpočtu v minulom roku neuveriteľnú sumu 950 miliónov eur, tzv. utečeneckých paušálov svojim mestám a obciam na vydržiavanie utečencov. Ale ani to nestačilo na všetky výdavky, ktoré tieto s nimi mali.

Komunálni politici žiadajú od vlády NRW aj zvyšnú sumu a tá  obnáša ešte okolo 200 000 eur.

O tom Merkel mlčí – to všetko nejde z jej vrecka, ale z vrecka daňových poplatníkov. A vôbec ju nemrzí, že v Nemecku musí žiť 13 miliónov Nemcov pod alebo na hranici chudoby.  

Obrovská hanba pre štát a kancelárku, že to pripustia v krajine, ktorá sa označuje za najbohatšiu v Európe!

Podľa oficiálnej správy Nemeckého Hospodárskeho Inštitútu v Kolíne vydal nemecký štát na utečencov v Nemecku za posledné dva roky okolo 50 miliard eur. Podľa mojich prepočtov to bolo oveľa viac – 80 až 90 miliard eur. Aj to všetko museli zaplatiť tí, ktorí platia dane.

A Merkel nehovorila národu pravdu, keď tvrdila, že utečenci čoskoro všetky tieto peniaze nielenže vrátia, ale že budú vo veľkom prispievateľmi na raste bohatstva Nemecka.

To bolo len účelové klamstvo a len jedno z mnohých ohľadne utečencov, ktoré kancelárka svojmu národu „predáva“ ako pravdu.

Detlef Scheele zo Spolkovej Agentúry Práce povedal jasne, že utečenci, starší ako 40 rokov sotva niekedy budú mať v Nemecku prácu. To znamená, že štát ich bude živiť fakticky až do konca života. A príliš optimisticky (musel?) oznámil, že tí, ktorí sú mladší ako 35, tak že veľká časť z nich prácu nájde. Aj o  tom mám veľké pochybnosti.

Keďže ale v jeho matematike chýba 5 rokov, tak treba povedať, že to čo povedal pre 40 ročných, musí platiť už aj pre starších ako 35!