NRW ministerský predseda Armin Laschet (CDU) musel ujsť z tábora migrantov na Lesbose

04.08.2020 23:36

Jeho „veľkolepý výlet“ na slnečný ostrov stál údajne „len“ 260 000 eur a nepriniesol vôbec nič – veľmi pravdepodobne len veľkú „porciu“ strachu. Armin Laschet ministerský predseda Severného Porýnia-Vestfálska (NRW) - nevedno prečo – navštívil v utorok nepredstaviteľne preplnený migrantský tábor Moria na gréckom ostrove Lesbos.

Už dávnejšie je dobre známe, že je tam neobyčajne explozívna situácia a domáci obyvatelia sa mu zďaleka vyhýbajú. A žiadneho gréckeho politika by ani len vo sne nenapadlo ísť sa tam ukázať medzi migrantov.

Je tam viac ako 30 národností a v tábore, ktorý má oficiálnu kapacitu pre  3000 osôb, žije v súčasnosti okolo 16 000 ľudí. Masové bitky a útoky nožmi sú tam na dennom poriadku. Násilností a znásilňovania sú tam tiež na dennom poriadku.

Nie sú tam samozrejme dodržiavané žiadne pravidlá a neplatí tam nijký zákon – len právo silnejšieho. A neexistuje ani oficiálna štatistika, koľko ľudí tam už prišlo o život, či už v dôsledku korony, ktorá tam ešte na jar prepukla, alebo v dôsledku násilia.

Laschet, ktorý si robí nádej, že sa v najbližších voľbách stane kancelárom, tam prišiel aj s veľkou delegáciou. Nemcov v tábore sprevádzali a strážili grécke bezpečnostné zložky.

Stručná oficiálna správa hovorí, že musel odrazu návštevu tábora prerušiť a bezpečnostné zložky ho museli aj s jeho delegáciou urýchlene eskortovať von.

Ostáva konštatovať, že návšteva Armina Lascheta bola absolútnym nezmyslom a doslova provokáciou ľudí, ktorí v tábore živoria v katastrofálnych podmienkach. Pritom podľa všetkého ešte aj nerozumne vystavil nebezpečiu nielen seba, ale predovšetkým tých, ktorí ho strážili a ochraňovali aj s nasadením svojich životov.

Za jeho „hrdinský“ skutok v Grécku ho nepochválil ani len mainstream a aj kancelárka sa o tom nezmienila ani slovom.