Nový tréner Hertha-Berlín, Ante Čovič: Kvôli Dudovi chodia ľudia na štadión

02.08.2019 20:54

Berlínske noviny BZ uviedli, že už počas krátkeho pôsobenia trénera Ante Čoviča v Herthe prišlo k výraznému zlepšeniu sa už aj tak skvelého Ondreja Dudu.

BZ píšu, že medzi oboma vládne súhlasná chémia. Pod vedením Čoviča Duda pôsobí bezstarostne, sebavedome a zdravo drzo. Duda sa zlepšil fyzicky i kondične a  na ihrisku si viac dôveruje.

O.i.  BZ uvádzajú - Covic schwärmt: „Ondrej ist ein Spieler mit brutalem Spielwitz. Das ist ein Spieler, für den Leute ins Stadion gehen. Er hat eine große Gabe im Umgang mit dem Ball. Wir sind gerade dabei, ihn in einen guten körperlichen Zustand zu bekommen.“

Čovič rojčí: „Ondrej je hráč so skvelou technikou. Je to hráč, kvôli ktorému chodia ľudia na štadión. Má veľké nadanie pre narábanie s loptou. Práve pracujeme na tom, aby sme ho dostali do výborného fyzického stavu.“

BZ ďalej – Hertha chce v budúcnosti hrať ofenzívnejšie a atraktívnejšie. Tým sa pre jej tvorcu hry,  Dudu, otvárajú úplne nové možnosti.

Duda o Čovičovi: On mi rozumie veľmi dobre. Ale rozumie dobre aj ostatným našim ofenzívnym hráčom, pričom uprednostňuje útočný, kreatívny a rýchly spôsob hry. Trénujeme oveľa viac s loptou ako v minulosti. To je niečo, čo mi veľmi vyhovuje.

BZ uzatvára:   Da haben sich zwei gefunden. Wenn Duda den Ball streichelt, funkeln die Augen von Covic. Trainer: „Ich war früher auch ein Techniker. Natürlich haben wir die gleichen Vorlieben. Man genießt ästhetische Sachen auf dem Platz.“

Duda war in der letzten Saison mit 11 Toren und sechs Vorlagen einer der wenigen Lichtblicke einer enttäuschenden Hertha-Saison.

Tí dvaja sa naozaj našli. Keď Duda spracúva  loptu svojsky, tak iskria radosťou oči Čoviča. Tréner: Aj ja som bol technikom. Prirodzene máme obaja rovnaké hráčske sklony. Preto obaja užívame estetické  veci na hrisku.

Duda bol v uplynulej sezóne s 11 gólmi a šiestimi gólovými prihrávkami jedným z málo zábleskov svetla v sezóne, v  ktorej Hertha sklamala.