Nový EÚ azyl-systém: Ak štát odmietne pridelených mu utečencov, tak za každého zaplatí Bruselu 22 000 eur

05.06.2023 15:26

Pre nový azylový systém EÚ by mal existovať mechanizmus na rozdeľovanie uznaných utečencov – a v ňom budú stanovené aj finančné pokuty pre štáty, ktoré ich odmietnu prijať. Teraz sa už hovorí aj o konkrétnej sume.

 

Keď budú ministri vnútra EÚ vo štvrtok na svojej Rade v Bruseli hovoriť o obmedzení migrácie (to je ale zavádzajúca formulácia, lebo  nemeckí Zelení a predovšetkým ministerka Baerbock migráciu všemožne podorujú), reč bude aj o jednom z ústredných pilierov plánovaného azylového systému EÚ:

 

O distribúcii mnohých migrantov z krajín príchodu na juhu európskeho spoločenstva do čo najväčšieho počtu ďalších členských krajín EÚ (inými slovami do všetkých členských krajín).

 

Nemecký mainstream  kritizuje (a ukazuje pritom prstom na východo- a stredo-európske štáty), že všetky doterajšie pokusy o vytvorenie distribučného systému – a s ním aj nového azylového systému EÚ – zlyhali pre nedostatok ochoty prijať takýchto utečencov.

 

Ani slovo však o tom, že čoraz viac občanov odmieta prijatie čoraz väčších prúdov migrantov do EÚ, a to z dobrých dôvodov, všeobecne známych.  

 

Napríklad v Nemecku sú veľmi mnohé mestá a obce doslova zaplavené migrantami a prichádzajú stále ďalší a ďalši. A ich starostovia a primátori v zúfalých listoch Spolkovej vláde v Berlíne plní rozhorčenia oznamujú, že ich už nemajú kde ubytovať, lebo všetky kapacity sú vyčerpané a že ani nemajú dosť financií na ich zaopatrenie.

 

Ich listy sú ignorované a utečenci k nim prúdia naďalej. Nezriedkavo došlo a dochádza k prípadom, že nemeckí občania dostanú výpoveď z bytu s odôvodnením, že mesto byt potrebuje pre nových utečencov!!!

 

Aktuálne rokovania o spoločnom európskom azylovom systéme (CEAS), ktoré by mali byť ukončené do budúceho februára, vstupujú do hlavnej fázy. Dosiaľ bolo jasné len to, že tie členské štáty, ktoré nebudú chcieť prijať stanovený počet utečencov, budú sankcionované.

 

V uplynulých dňoch bola zverejnená informácia, že podľa predstáv Európskej komisie (to je samozrejme „rukopis“ jeho šéfky von der Leyen) by sa toto sankcionovanie malo pohybovať na úrovni 22 000 eur za každého neprijatého utečenca.

 

Zatiaľ komisia to oficiálne ešte nepotvrdila. Takže uvedená suma v konečnej podobe určite môže byť vyššia.

 

Niekoľko rozumných politikov a aj alternatívnych publicistov dôrazne varujú,  že hrozia kvôli nekontrolovanej migrácii veľké sociálne nepokoje v Nemecku a dokonca aj občianska vojna!