Etnickí Ukrajinci utekajú z Ukrajiny do Donbasu, ktorý je už ruský!

26.07.2022 22:20

Tento fakt západný mainstream verejnosti úplne zamlčiava. Ale Euronews, západný propagandistický vysielač, ktorý bol práve pre svoju antiruskú propagandu na ruskom území odstavený z vysielania, oznámil niečo, z čoho Západ určite rozbolela hlava. Vysielač Euronews uverejnil na svojej webovej stránke text v ruskej reči s nadpisom:

Украинцы возвращаются на оккупированные территории - Ukrajinci sa vracajú na okupované teritórium

K tomu je pripojené aj video v ruštine – tu je link:

https://ru.euronews.com/2022/07/21/ukraine-2107ma

Na videu vidieť ako sa vytvorili dlhé zástupy Ukrajincov čakajúcich na jedinom hraničnom prechode medzi Ukrajinou a územím, ktoré je pod ruskou kontrolou a kde možno vycestovať z Ukrajiny do Donbasu. 

Tisícky Ukrajincov sa takto vracajú do svojich domovov, ktoré teraz sú už na ruskom území. Týmto hraničným prechodom v Záporoží prejde každodenne 150 až 200 ukrajinských aut.

Záhadou ostáva, prečo protiruský vysielač Euronews uverejnil tieto informácie, ktoré sú de facto proruské, lebo dokazujú, že etnickí Ukrajinci nemajú najmenší problém vrátiť sa žiť tam, kde teraz už vládnu Rusi.

Eduard Basurin, politický reprezentant Doneckej Republiky, k tomu povedal nasledovné:

„Je potrebné zdôrazniť aj to, že mnohí z týchto Ukrajincov v Donbase nežili a prichádzajú tam k svojim príbuzným len preto, aby ušli z chaosu a nezákonnosti, ktoré vládnu na Ukrajine. Chcú preto v Donbase ostať tak dlho, kým sa táto situácia na Ukrajine neskončí.“

Kyjev vydal už v apríli zákon, ktorý dovoľuje zobrať majetok Rusom a aj všetkým ostatným občanom, ktorý odmietajú odsúdiť ruskú vojenskú operáciu.

Útlak a represie voči veľkej časti Ukrajincov, ktorí nesúhlasia so Zelenským, nadobúdajú čoraz absurdnejšie formy, a tak je pochopiteľné, že utečenecké prúdy z Ukrajiny na tie jej územia, ktoré sú pod ruskou kontrolou neustále narastajú.