Nová vláda v Ríme začala prácu: „Ilegálni migranti musia zmiznúť.“ J.-C. Juncker Rím podporuje

05.06.2018 22:19

 

Nový minister vnútra a Lega-šéf Matteo Salvini navštívil v nedeľu Sicíliu, kde je mimoriadne veľa migrantov a informoval jej predstaviteľov o zavedení tvrdého smerovania migračnej politiky, ktorú prisľúbil nespokojným Talianom už počas predvolebného boja.

Sicília je najdôležitejšou oblasťou pre migrantov prichádzajúcich do EÚ, takpovediac ich hlavnou vstupnou bránou do Európy.

Ešte v sobotu vyhlásil Salvini počas jedného verejného podujatia, že dobré časy pre ilegálnych utečencov sú už teraz minulosťou a že si majú rýchlo zbaliť svoje veci. Dodal, že urobí všetko preto, aby znemožnil pašovanie migrantov rôznymi aktivistickými organizáciami a skupinami člnmi a loďami do talianskych prístavov.

Nečakanú podporu vyjadril novej vláde v Ríme Jean-Claude Juncker, čím sa odrazu postavil proti kancelárke Merkel, ktorej dosiaľ poslušne „slúžil“. Ešte donedávna, keď mala silnú pozíciu, tak sa voči nej správal devótne a neustále dával najavo, ako veľmi si ju cení.

Merkel v priebehu posledných mesiacov niekoľkokrát prejavila svoj odpor proti stranám, ktoré v Taliansku teraz vytvorili vládnu koalíciu.

Juncker povedal, že očakáva od Nemecka, aby prejavilo viac rešpektu novej talianskej vláde.

Jeho posolstvo pre Berlín znie:

„Odmietam poučovanie na adresu Ríma, ktoré prichádza z Berlína. To mi pripomína zlé zaobchádzanie s Gréckom, keď vrcholila finančná kríza v Aténach. Berlín vtedy pošliapal dôstojnosť gréckeho národa.“

Bezcharakterný pokrytec a klamár je Juncker, ktorý vtedy spoločne s Berlínom robil predsa to isté!