Nová stratégia USA vo vedení vojen - 5. časť

09.07.2014 00:19

Modus operandi  Bieleho Domu - je model ako privatizovať americké "špinavé" vojny. Jeho úspešnosť sa plne prejavila aj v tom ako USA a NATO dokázali vyvolať prevrat síce korupčnej, ale podľa demokratických pravidiel zvolenej ukrajinskej vlády Janukoviča. Tá bola nahradená takisto korupčnou vládou, pochybne zvoleného proamerického oligarchu Porošenka. Janukovič si pohneval Západ s konečnou platnosťou vtedy, keď prehlásil, že Ukrajina radšej dá prednosť euroázijskej hospodárskej únii pod ruským vedením, ako nevýhodnej zmluve s EÚ.

8. júna, ešte pred zložením prezidentskej prísahy Porošenkom, kyjevský minister vnútra Arsenij Avakov integroval členov Pravého sektora do "služieb" pre Ukrajinu. Obdržali oficiálny státus ako Ukrajinská nacionálna garda. Títo ľudia nie sú ničím iným ako bandou vrahov a sadistov, ktorí už počas dramatických udalostí na Maidane rozširovali strach a hrôzu a prelievali krv spoluobčanov.

Avakov dal zriadiť viaceré také jednotky. Jednou z nich je aj Azovský batalión. Do neho patrí sedemdesiat príslušníkov z radov Pravého sektora, ktorí sa v máji podieľali na zavraždení viac ako dvadsať ľudí. Ich hlavnou úlohou sú paramilitaristické teroristické akcie voči etnickým Rusom a ukrajinským odporcom novej vlády. Táto jednotka používa ako svoj oficiálny symbol trochu pozmenený naci-symbol hákového kríža.

Za Pravým sektorom stoja ale profesionálni vrahovia už spomínanej americkej Blackwater-Academi. Táto informácia bola potvrdená aj v jednej správe BND (Nemecká tajná služba) určenej kancelárke Merkelovej. Academi vedie útoky fašistických oddielov Pravého sektora Ukrajinskej nacionálnej gardy ministrstva vnútra, ktoré spôsobili smrť mnoho sto ľudí vo východnej Ukrajine.

Zo spoľahlivých zdrojov z Poľska pochádza informácia, že poľské ministerstvo zahraničia pozvalo 86 príslušníkov Pravého sektora, údajne v rámci univerzitného výmenného programu pre študentov (toto nie je nikde úlohou ministerstiev zahraničia). Títo hostia však neboli v žiadnom prípade študentami, lebo väčšina z nich bola staršia ako 40 rokov. V tomto prípade išlo o súčasť utajovaného NATO-výcviku v Poľsku, v blízkosti hraníc Ukrajiny a síce vo výcvikovom centre poľskej polície v Legionove. Táto akcia sa uskutočnila niekoľko mesiacov pred prvými demonštráciami v Kyjeve. Je jasné, že išlo o prípravu na nelegálne zvrhnutie Janukovičovej vlády. 

Blackwater-Academi žoldnieri a psychopati z Pravého sektora nestáli len za vraždami vo východnej Ukrajine, ale zúčastnili sa aj masakrovania odporcov Porošenkovej vlády, ktorí boli 2. mája pri demonštráciách v Odese obkľúčení v Dome odborov. 

 

Môj komentár:

 

Tento druh vedenia vojny Obamovej vlády, ako bolo opísané vo všetkých piatich častiach članku, je pre Washington veľmi atraktívny. USA vláda si môže pokrytecky povedať, že si nešpiní ruky krvou nevinných. Veď privátni žoldnieri jej oficiálne ani nepatria ani nepodliehajú. Takpovediac stoja mimo amerických zákonov. Môžu robiť svoj vraždné aktivity voči nevinným ľuďom úplne beztrestne. A konajú tak s tichým súhlasom USA, lepšie povedané s požehnaním Bieleho domu.

Koniec