Nová šéka EÚ komisie von der Leyen je veľkou odporkyňou Ruska

18.07.2019 21:08

Krátko po svojom zvolení oznámila Ursula von der Leyen CDU, že je za to, aby protiruské  sankcie ostali aj naďalej v platnosti. Povedala:

„Moskva využije okamžite každú našu slabosť. Preto musíme voči nej konať vždy z len pozície sily. Ale samozrejme musíme Rusku popritom ponuknuť aj dialóg.

Niekdajšia nemecká ministerka obrany (pre mnohých Nemcov bolo nepochopiteľné ako mohla táto žena, ktorá je lekárkou, prevziať ministerstvo,  kde sa rozhoduje o zbraniach a vojakoch a o zabíjani) von der Leyen vo svojej novej funkcii odsúdila ruskú politiku uplynulých rokov veľmi ostrou formou, o.i. povedala:

„Už veľmi dlhý čas zažívame veľmi nepriateľské správanie Ruska voči Západu. Rusko opakovane porušuje medzinárodné právo, čo vyvrcholilo  anexiou Krymu a je to tiež Rusko, ktoré robí všetko pre to, aby Európu rozpoltilo a jednu jej časť postavilo proti druhej.“

Jediným slovom sa nezmienila von der Leyen o tom, že EÚ sa demontuje sama. Nepovedala, že Európu rozpoltila katastrofálna utečenecká politika kancelárky Merkel, ktorú ona sama podporovala.

Nespomenula ani slovom, že Berlín a Brusel difamovali politikov ako Orbán a Salvini ako netolerantných pravicových takmer extrémistov a populistov, a to len preto lebo odmietli pochybnú utečeneckú politiku.

Táto žena je len ďalším veľkým omylom v politike EÚ, o čom svedčí už aj to, že proti jej zvoleniu bolo dokonca aj SPD, koaličný partner CDU-CSU.

Sigmar Gabriel, exšéf SPD vyzval svoju stranu ešte pred jej zvolením, aby vystúpila z koalície, ak bude von der Leyen zvolená.