Nová ISIS-stratégia: Nové bitevné pole má byť Európa

17.09.2015 16:32

Pred viac ako rokom, 29. júna, vyvolal Abu Bakr Baghdadi, šéf IS, svoj kalifát - štát ISIS. Vyhlásil sa za následníka proroka Mohameda a spustil na svet svoj perfektne organizovaný veľkoplošný teror. Jeho plán je ojedinelý a diabolsky beštiálne skvelý v tom, že po prvý raz je idea terorizmu realizovaná nie len na cudzích štátnych územiach bez vlastnej veľkej základne. Baghdadi si vytvoril ako základňu svojich operácií celý veľky teroristický štát, odkiaľ bojovníci ISIS operujú, a to veľmi premyslene a extrémne nebezpečne.

Tento štát sa ohraničil a jednoznačne aj oddelil od zvyšného sveta islamu, ktorý z pohľadu kalifátu je v područí dekadentného a prehnitého sveta Západu a jeho nepravého náboženstva, kresťanstva. Na jeho rozbitie a úplné zničenie sú pre kalifát dokonca aj metódy boja organizácie Al- Kaida, len naivné a detské pokusy, ktoré Západu spôsobujú len niečo také, ako človeku pichnutie komára.

V posledných mesiacoch vedenie ISIS mení a rozširuje svoju stratégiu a neuspokojuje sa len vedením vojny v Sýrii a Iraku, ale začalo upriamovať svoju pozornosť na Európu, kde už rozhodilo svoje siete a buduje si tam svoje pozície. Plán je jasný. Chce preniesť svoju vojnu proti Západu a jeho kresťanskej kultúre priamo na jeho územie, do jeho štátov.

To úplne odporuje vojenskej logike generálov Západu. Veď ISIS má údajne veľa nepriateľov, ktorí majú dohromady neporovnateľne väčšiu vojenskú silu ako ISIS. USA ohlásili, že už zasahujú proti kalifátu aj letecky a malo by teda byť pre nich detskou hračkou za niekoľko týždňov zrovnať ich územie so zemou, tak ako to urobili v prípade vojny proti Iraku. Keby chceli....... ale chcú to naozaj? Washington tu sleduje totiž aj celkom iné svoje záujmy a preto zatiaľ zasadzjue ISIS len opatrné a nepatrné údery.

Ideológia ISIS vychádza z toho, že čím viac nepriateľov má, tým lepšie. Táto ideológia je svojím spôsobom vykupiteľskou ideológiou a hlása blízky koniec sveta, ktorý má ISIS urýchliť tým, že vyvolá chaos vojny v celom svete.

V Grécku je už utajene veľa bojovníkov ISIS, ktorý tam budujú dôležité prepojenia a siete. Michaletos, grécky expert pre terorizmus, tvrdí, že grécke úrady odhalili v poslednom čase viaceré z týchto ISIS prepojení na území Grécka. Boli medzi nimi aj ženy. Napríklad pred niekoľkými dňami bola na severe Grécka zatknutá istá Sýrčanka, ktorá mala pri sebe okrem zbrane aj 300 000 eur a nechcela povedať, ako k nim prišla. Grécko, ako najdôležitejšia tranzitná krajina EÚ pre prúdy utečencov do Európy, je najvhodnejšie pre príchod a zahniezdenie sa utajených bojovníkov ISIS. Takmer všetci utečenci zo Sýrie a medzi nimi ukryte aj bojovníci ISIS prechádzajú cez tento štát. 

Abdul, ktorý pochádza z Aleppa v Sýrii a žije vyše roka v Nemecku, je presvedčený, že bojovnici ISIS sú už dlhšiu dobu  v Európe a pracujú intenzívne na rozširovaní svojich sietí. V Nemecku už dostal azyl a cez internet je v kontakte s príbuznými a priateľmi zo Sýrie, ktorí sú rozprchnutí po celej Európe. Sú medzi nimi, keď aj nie bojovníci ISIS, tak  viacerí ich prívrženci. V Nórsku vie o jednom imamovi, ktorý pochádza z Rakky, hlavného mesta kalifátu. Raz sa vydáva za inžiniera, ktorý pracoval v štátnej sýrskej ropnej spoločnosti, inokedy zas tvrdí, že bol učiteľom či obchodníkom. Pre neho je ISIS to najlepšie, čo mohlo Sýriu postretnúť a či postihnúť a je svetlom pre celý svet. 

Zabití a bojovníkmi ISIS umučení muži, ženy a deti mu vôbec neprekážajú. Prečo ale taký človek ušiel zo Sýrie do Nórska a vydáva sa za utečenca? Na to existuje len jedna odpoveď - podporovať ISIS.

Mimochodom, bojovníkov ISIS a ich prívržencov možno ľahko odhaliť pri ich typickom spôsobe modlenia sa:

Modlia sa so zdvihnutým ukazovákom pravej ruky, čo je pre nich symbolom jediného boha, Alaha a jeho kalifátu ISIS.

Akonáhle utečenci dostanú v Nemecku azyl, tak sa môžu slobodne pohybovať po celej krajine a aj pracovať. Terororisti a ISIS-ľudia potrebujú len platný sýrsky pas a takmer vždy to v Nemecku pre nich znamená aj udelenie azylu. Na čiernom trhu ho možno dostať už za 1200 eur. Ale ISIS vie pravé sýrske pasy zaobstarať aj sama, lebo pod jej kontrolou sú viaceré provinčné hlavné mestá v Sýrii, a tým aj úrady, ktoré občanom pasy oficiálne vydávajú.

"Azyloví utečenci" - alias fanatickí bojovníci ISIS, to majú - ako sa podľa všetkého javí - veľmi jednoduché nás "poctiť" svojou návštevou, ktorá už čoskoro môže byť veľmi "výbušná"!!!