Nórsky exminister odsúdený za údajné sexuálne zneužitie troch azylantov

05.07.2019 16:05

72 ročný Svein Ludvigsen, bývalý norský minister, bol odsúdený  v Nórsku na päťročné väzenie. Nórske úrady oznámili včera, že prípady sexuálneho zneužívania sa odohrali v rokoch 2011 až 2017, keď bol guvernérom provincie v Tromsö. Zneužiť mal troch mladých uchádzačov o azyl.  Ludvigsen i jeho právnik popierajú obžalobu s celou rozhodnosťou.

Ludvigsen je konzervatívny politik, ktorý odmieta európsku utečeneckú politiku, ktorú celej EÚ nadiktovala kancelárka Merkel.

Celý prípad budí veľké podozrenie, či sa odohral tak, ako tvrdila obžaloba a ako to uznal súd. Vynára sa veľa nezodpovedaných otázok. Napríklad, prečo údajne obete podali trestné oznámenie až po šiestich rokoch a podľa ich výpovedí mali sexuálny kontakt s exministrom na rôznych miestach, o.i . v hoteloch, v jeho dome, v jeho guvernérskom sídle.

V žiadnom prípade teda nemohlo ísť o znásilnenia, lebo prichádzali k nemu dobrovoľne. Je tu veľa nezrovnalostí – veď ak k nemu chodili dobrovoľne, tak v prípade, že naozaj prišlo k sexuálnym aktivitám, tak nešlo o trestný čin. Oznámenie o odsúdení Ludvigsena tiež vôbec neuvádza, či súdu stačili len výpovede troch utečencov alebo či uznal vinu obžalovaného aj na základe výpovedí iných svedkov.

Ludvigsen poprel všetko. Jeho právnik podal ihneď odvolanie proti rozsudku súdu.

V každom prípade je všeobecne známe, že utečenci sú v prípade „potreby“ - či už pred súdmi, alebo keď sa na úrade rozhoduje o udelení azylu – majstri fantázie a majstri vymyslených príbehov a udalostí, ktoré sa nikdy neuskutočnili.