Nord-Stream: USA-experti majú indície, že za explóziou sú akési „proukrajinské kruhy“, a či ide len o šou vlády USA?

08.03.2023 11:52

Kto stál za útokom na ropovody v Baltskom mori? USA dokážu aj z nemožného „urobiť“ možné a tak dokážu aj z každej lži „urobiť“ pravdu, ale medzičasom sú tieto ich perfídne metódy už známe takmer každému, okrem najväčších hlupákov. A táto najnovšia „rozprávka“ o možných pôvodcoch explózie je len pre tých na uverenie, ktorých mozgy sú dokonale zatemnené.

Podľa New York Times majú teraz americkí vyšetrovatelia indície, že za akciou by mohli stáť odporcovia ruského prezidenta Putina. Veľa však vraj ešte zostáva nejasné.

Americkí vyšetrovatelia mohli získať nové stopy o strojcoch počas vyšetrovania útoku na plynovody Nord Stream v Baltskom mori. Ako informuje New York Times, za výbuchmi z 26. septembra by mohla stáť proukrajinská skupina.

Ako uvádzajú noviny s odvolaním sa na anonymných amerických predstaviteľov, neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by ukrajinské vedenie okolo prezidenta Volodymyra Zelenského bolo o zločine informované alebo si ho dokonca objednalo.

 

Podľa informácií, ktoré teraz nedávno zhromaždili USA, zostáva konkrétne autorstvo útoku otvorené. Podľa správy je páchateľmi skupina, ktorá koná proti ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Podľa informácií neboli do akcie zapojení americkí ani britskí občania.

Americkí vyšetrovatelia podľa denníka neposkytli žiadne informácie o počte osôb v skupine. Nechýbali ani podrobnosti o pôvode informácií a platnosti dôkazov. Konečné hodnotenie ale nie je možné.

Podľa zdrojov citovaných denníkom sa predpokladá, že výbušné zariadenia na potrubia pripevnili skúsení potápači, ktorí možno nepracovali pre armádu alebo spravodajské služby. Je však možné, že páchatelia v minulosti absolvovali špeciálny výcvik. Podľa New York Times panuje nezhoda aj v bezpečnostných kruhoch USA, ako naložiť s novými informáciami.

 

Je zaujímavé, že o tom informovali súčasne rôzne médiá s odvolaním sa na rôzne zdroje, čo svedčí o riadenej mediálnej kampani.

Keďže  sa hovorí o údajne prísne tajných zisteniach tajných služieb USA a rovnako prísne tajných zisteniach nemeckých vyšetrovateľov, treba predpokladať, že sa tu začala mediálna kampaň koordinovaná vládnymi agentúrami v USA a Nemecku.

Potom možno za páchateľov považovať len západné štáty, ktoré predtým najhlasnejšie brojili proti Nord Streamu. Išlo predovšetkým o Ukrajinu, Poľsko, pobaltské štáty, Veľkú Britániu a predovšetkým vedúcu mocnosť Západu USA, veď bez ich súhlasu sa na Západe nič podstatné neudeje.

To bolo už takmer každému jasné, a preto bol tlak na USA ako vedúcu mocnosť Západu, aby prispeli k objasneniu, medzinárodne veľký.

Keď potom Seymour Hersh zverejnil aj svoje odhalenia, že USA vyhodili do vzduchu ropovody, tlak sa ešte zväčšil, pretože na medzinárodnej scéne boli USA zahanbené a v podstate odhalené ako krajina, ktorá vykonala vojnový akt proti svojmu spojencovi v NATO, Nemecku.

Navyše, hoci sa Hershove tvrdenia západné médiá pokúšali zdiskreditovať, tak sa to nepodarilo - Hershova správa bola veľmi podrobná a presvedčivá. Vláda USA fakticky odmietla odpovedať, namiesto toho jednoducho označila Hershovu správu za „absurdnú“, ale ju nevyvrátila.

A vyvrátiť ju by nebolo veľmi ťažké. Vláda mohla začať s predvolaním zodpovedných – teda poradcu prezidenta USA pre národnú bezpečnosť, šéfa CIA a možno aj viceadmirála americkej 6. flotily pred Kongres a tam ich vypočúvať pod prísahou. Ak by bol Hershov príbeh nezmysel, mohli pod prísahou všetko podrobne vyvrátiť a hlavne jasne povedať, že USA s tým nemajú nič spoločné. To sa však nestalo a predstavitelia americkej vlády dokonca ani výslovne neodporovali správe, odmietli ju komentovať s tým, že je „absurdná“.

Preto jednoduchšie bolo vymyslieť si vhodnú „rozprávku“ o akýchsi proukrajinských kruhoch, pričom sa na „správnom a presvedčivom“ ukončení tejto bájky ešte pracuje……….. a to nie je žiadna jednoduchá úloha!