Nohavičky, ktoré ženu chránia pred znásilnením. Najviac znásilnení nie je v Indii, ale vo Švédsku

07.01.2019 23:29

 India je štátom, kde je každoročne veľké množstvo sexuálneho násilia voči ženám. Je tam veľmi mnoho provinčných regiónov, kde je znásilnenie dievčat a žien úplne všednou záležitosťou, s ktorou sa políca vo väčšine prípadov vôbec nezaoberá. A ak aj, tak vina za to je neraz absurdným spôsobom delegovaná znásilnenej obeti.

Pred nejakým časom však prišla z Indie správa, že indické študentky a študenti vynašli dámske nohavičky, ktoré by mali ženu chrániť pred znásilnením. Súprava, ktorá pozostáva z podprsenky a nohavičiek, je vybavená miniatúrnym technickým zariadením. Jeho súčasťou sú tlakové senzory, elektródy a vysielače.

Potenciálny útočník pri použití násilia a telesného ohrozenia ženy dostane silné elektrošoky až do 3 800 kilovoltov, ktoré ho na čas vyradia z „prevádzky“. Okrem toho alarmuje takéto spodné prádlo cez mobilnú sieť políciu, prípadne aj rodinných príslušníkov a prostredníctvom GPS bude určené aj miesto, kde sa násilný akt odohráva.

Podľa oznámenia jednej veľkej firmy, ktorá zakúpila tento určite skvelý vynález, sa s produkciou takýchto špeciálnych ženských nohavičiek, ktoré budú veľmi nebezpečné pre potenciálnych sexuálnych násilníkov, už začalo.

A nielen indické ženy, ale aj pomalá a tažkopádna indická justícia si od tohto vynálezu veľa sľubujú. Ostáva dúfať, že v krajine, kde má žena veľmi nízke postavenie a kde je každoročne veľké  množstvo znásilnených žien, sa v tomto smere situácia zlepší.

Čo je ale zaiste veľmi prekvapujúce, je to, že najviac znásilnení na svete nie je v Indii ani v Juhoafrickej Republike, ale vo Švédsku, kde ich počet v posledných tridsiatich rokoch neobyčajne narástol. Ešte pred päťdesiatimi rokmi platili sexuálne delikty proti ženám  vo Švédsku ako absolútne výnimočné prípady.

Podľa švédskych štatistík ide 77 percent znásilnení, ktoré rieši justícia, na vrub moslimských mužov.

Štatistika tiež registruje, že počet znásilnení vo Švédsku postupne narastal s pribúdaním moslimských migrantov.

Nakoľko je moslimská ideológia extrémne nepriateľská voči právu ženy na sebaurčenie a je zameraná predovšetkým proti jej právu na slobodné rozhodovanie o svojej sexualite, tak moslimovia pokladajú za svoje výsostné právo určovať pravidlá sexuálnej morálky ženy a tým je u mnohých z nich v hlave zakorenená predstava, že „frivolné“ európske ženy, ktoré sa neriadia touto moslimskou ideológiou, sa môžu stať ich ľahkou sexuálnou „korisťou“, prípadne, že na to dokonca len čakajú.

Moslimovia obvinení v Nemecku a Rakúsku zo znásilnenia, sa takto viackrát vyjadrili pri svojej obhajobe.