Nielen študenti utekajú s falošnými dokumentami z Ukrajiny, aby unikli povolaniu do armády

26.09.2022 23:33

Západné prosystémové médiá sa predbiehajú v oznamovaní, ako mladí Rusi masove odchádzajú z Ruska, aby nemuseli ísť do armády. Ani slovom sa ale nezmienia o tom, že mnoho bojaschopných ukrajinských mužov sa už od konca februára za každú cenu snaží uniknúť totálnej mobilizácii.

Preto Kyjev zákonom na základe vyhláseného stanného práva zakázal opustenie Ukrajiny všetkým mužom od 18 do 60 rokov. Medzičasom  vláda zakázala odísť z Ukrajny aj všetkým študentom, ktorí študujú v zahraničí.

Aj  údajné obrovské protesty obyvateľstva v mnohých ruských mestách proti čiastočnej mobilizácii sú len toxickou rozprávkou západného mainstreamu.

Protesty sú (aj v Rusku sú ľudia, ktorí podľahli ilúzii slobody a ukážkovej demokracie na Západe), ale len v niekoľkých málo mestách, a to za účasti niekoľko sto ľudí. Západná propaganda tvrdí, ako policajti protestujúcich mlátia, týrajú a zatvárajú do väzenia. Aj to sú len výmysly. Keďže išlo o neohlasené a tým nepovolené demonštrácie, tak polícia zisťuje identitu účastníkov a následne dostanú finančnú pokutu za dopustenie sa priestupku.

Ak niekto bol v Nemecku svedkom toho, ako polícia na príkaz štátnej moci brutálne zaobchádzala aj pri povolených demonštráciách proti korona opatreniam s jej účastníkmi a ako títo boli označovaní za – a to aj mainstreamom - pravicových extrémistov a či teroristov a dokonca aj za nepriateľov štátu, tak má svoju vlastnú mienku o tom, čo sa naozaj deje v Rusku a neverí mainstreamu.

Mainstream na Západe úplne mlčí aj o tom, že od februára robia milióny ukrajinských mužov všetko pre to, aby mohli újsť z Ukrajiny – zháňajú falošné dokumenty, podplácajú alebo využívajú svoje kontakty.

Hovorca Zväzu ukrajinských hraničiarov Andrej Demčenko oficiálne oznámil, že najvyššie vojenské vedenie Ukrajiny 14. septembra zrušilo možnosť opustenia Ukrajiny pre všetkých študentov študujúcich v zahraničí. Uviedlo to ukrajinské periodikum Liga.

Liga požiadala Demčenka o stanovisko v súvislosti s veľkou protestnou akciou ukrajinských študentov v stredu na ukrajinských hraniciach.

Nie je pozoruhodné, že v západných médiách nemožno o tom nájsť ani len jedinú vetu – podobne ako aj o ďalších podobných protestoch?

Kde je tu objektivita a vyváženosť pri informovaní občanov?

Pritom západné médiá neprestajne vyzdvihujú svoju nezávislosť a aj to, že práve objektivita a vyváženosť informácií sú pre nich najvyššie žurnalistické hodnoty.